rss

F1: Button si Barrichello bat tot!

  1. 14/03/2009
  2. Tags: Brawn GP, Jenson button, Rubens Barrichello
    Vezi toate fotografiile (1)


    Brawn GP, fosta echipa Honda F1, a lasat pe toata lumea cu gura cascata in ultimele sesiuni de teste, cand, pe rand, Jenson Button si Rubens Barrichello au spulberat concurenta.

    Cei doi au obtinut cei mai buni timpi, depasindu-l chiar si pe campionul in exercitiu, Lewis Hamilton, iar gurile rele au inceput deja sa "explice" motivele acestor succese obtinute de echipa fostului angajat Ferrari, Ross Brawn.

    Una dintre explicatii ar fi legata de cantitatea mica de combustibil cu care monoposturile motorizate acum de Mercedes-Benz au iesit pe circuit, fapt ce le-a oferit un avantaj prin greutatea scazuta. Dar sunt si voci care acuza Brown GP ca foloseste masini mai usoare, cu multe kilograme sub cele 605 obligatorii. Insa ceea ce le da fiori pe sira spinarii tuturor este posibilitatea ca monoposturile lui Brawn sa fie pur si simplu cele mai rapide in acest moment!

    In aceste conditii, raspunsul lui Robert Kubica la intrebarea "Cine este favorit pentru Marele Premiu al Australiei?" a parut unul foarte firesc: Jenson Button! Ba, mai mult, Barrichello se simte iar ca in tinerete, pe vremea cand alerga pentru Ferrari, si se arata foarte optimist. "Sunt fericit sa vad din nou o masina cu adevarat competitiva. Ma simt incarcat de energie. Dupa cateva sezoane nu foarte reusite, plec din nou la drum cu sperante mari. Si ma intorc ca sa castig!", a amenintat brazilianul.

    Lupta de peste doua saptamani de la Albert Park va fi cu atat mai interesanta cu cat Felipe Massa, brazilianul din curtea Ferrari, a recunoscut ca monoposturile echipei italiene nu pot tine pasul cu cele pilotate de Button si Barrichello. "Inca suntem competitivi, insa in spatele celor de la Brawn. Pe pista au fost mult mai rapizi decat oricine altcineva. Este foarte surprinzator", a spus Massa.

    Jenson Button
    se arata, insa, rezervat in ceea ce priveste sansele lor de a ajunge in varful clasamentului. "Mai avem mult de munca si inca nu stim unde ne aflam in raport cu concurenta. Este o masina rapida, dar se poate si mai bine. Cu siguranta vom fi rapizi in Australia, dar nu se stie ce va fi pe urma, dupa patru-cinci curse", a declarat britanicul, care stie ca echipele cu bugete mari, precum Ferrari si McLaren Mercedes, pot recupera repede terenul pierdut in fata gruparilor private.

    De asemenea, Button s-a declarat impresionat si de timpii inregistrati de Toyota, prin Jarno Trulli.

    Vizualizari: 984