rss

F1, analiza: Criza economica si Formula 1

  1. 27/09/2008
  2. Tags: Bernie Ecclestone, Formula 1, Gerhard berger
    Vezi toate fotografiile (1)


    Desi in Formula 1 se invart sume uriase de bani si acest sport, cel mai avansat tehnologic din ramura motorsportului, pare imun in fata amenintarii declinului economiei mondiale, mai-marii F1 au simtit nevoia sa contrazica acest mit.

    Prezent in Singapore pentru a asista la cursa din aceasta tara, Bernie Ecclestone a declarat pentru reporterii prsezenti la conferinta de presa ca intelegerile pe termen lung inseamna ca sportul este mai putin expus pericolului decat alte elemente ale economiei mondiale. Pe de alta parte, insa, acest lucru nu inseamna ca Formula 1 este invincibila! "Probabil ca o sa se resimta efectele, insa nu stiu care vor fi acestea", a declarat acest guru al Formulei 1.

    Insa mult mai pesimist se arata Gerhard Berger, fost pilot si actual co-proprietar al echipei Toro Rosso. "Cred ca treaba asta o sa ne afecteze pe toti. Cu siguranta, o sa vina vremuri grele. Daca va uitati atent, o sa vedeti ca in Formula 1 deja sponsorii nu se mai inghesuie, in special cei mari. Dupa cum vad eu lucrurile, nu va fi deloc usor in urmatorii doi ani", si-a spus austriacul punctul de vedere.

    In special echipele mici vor fi lovite de criza economica ce se acutizeaza la nivel global. Christian Horner, team principal la Red Bull, a declarat: "Economia mondiala nu este intr-o forma foarte buna si asta va afecta pe toata lumea, din toate ariile de activitate". In acest context, este din ce in ce mai important ca FIA sa implementeze cat mai urgent regulile de reducere a costurilor, politica inceputa in urma cu cativa ani pentru ajutorarea echipelor mici, insa devenita necesara acum si pentru supravietuirea "pestilor mari". De altfel, daca pana anul trecut echipe precum Ferrari sau Toyota - cunoscute pentru bugetele lor enorme - se tineau tari pe pozitie si nu acceptau orice compromis cand venea vorba de aceste reduceri de costuri, iata ca anul acesta reprezentantii tuturor echipelor au format o alianta in fata pericolului, o unitate nemaivazuta in Marele Circ.

    "Cred ca important este, ca in orice afacere, sa te pregatesti si asta incercam noi sa facem, unii poate mai mult decat altii. Parerea mea este ca, in ciuda situatiei la nivel mondial, noi stam bine. Insa, ca sa ne pastram aceasta sanatate, trebuie sa ne pregatim pentru viitor, pentru ca lumea se schimba chiar acum, foarte, foarte repede, mai repede decat si-ar fi imaginat cineva chiar cu o luna in urma. Cred ca este momentul sa facem cateva schimbari", a spus si Adam Parr, Chief Executive la Williams.
    Vizualizari: 848
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »