rss

F1: Alonso si Kubica, la Ferrari din 2010

  1. 14/08/2008
  2. Tags: Fernando Alonso, Ferrari, Formula 1, Robert kubica
    Vezi toate fotografiile (1)


    Cum contractele actualilor piloti, Kimi Raikkonen si Felipe Massa, expira la finele lui 2009, Ferrari se gandeste deja cu ce linie de piloti va ataca sezonul 2010. Iar daca ar fi sa ne luam dupa ultimele zvonuri, preferati pentru aceasta sarcina sunt Fernando Alonso si Robert Kubica!

    Alonso, dublu Campion Mondial, a revenit la Renault dupa un sezon 2008 plin de sicane la McLaren Mercedes, insa a declarat in repetate randuri ca ar putea parasi echipa franceza, care nu ii poate pune la dispozitie un monopost cu care sa reintre in lupta pentru titlu. Principalul merit al spaniolului este acela de a fi singurul pilot care a reusit sa ii tina piept lui Michael Schumacher, "furandu-i" doua titluri.

    De cealalta parte, Robert Kubica a inceput vijelios acest sezon, fiind chiar lider in clasamentul general pentru o perioada scurta de timp, insa pe parcurs avantul sau s-a mai domolit. Nu este vina lui, insa BMW Sauber, echipa pentru care concureaza, a fost ajunsa din urma in ceea ce priveste progresul tehnologic de echipe precum Toyota, Williams sau chiar Renault si Red Bull.

    Ramane de vazut, insa, daca zvonurile se vor adeveri si Ferrari va renunta la serviciile lui Raikkonen si Massa, insa cu siguranta Alonso/Kubica ar forma un cuplu redutabil. Si poate Scuderia nici nu va fi nevoita sa il "goneasca" pe Kimi, el singur afirmand ca s-ar putea retrage din Formula 1 in 2010...
    Vizualizari: 822