rss

F1: Alonso este focusat pe cucerirea titlului mondial

  1. 06/02/2009
  2. Tags: Alonso, Renault
    Vezi toate fotografiile (1)

    Fernando Alonso insista asupra faptului ca in sezonul 2009 Renault trebuie sa lupte pentru ambele titluri.

    Dublul campion mondial a avut un final de sezon 2008 foarte puternic si, in ciuda noului regulament radical introdus in acest an, spaniolul recunoaste ca incepe activitatea foarte optimist si avand drept scop sa ajunga in varf.

    Cu toate acestea Alonso este constient ca acest target va fi destul de dificil de atins.
    In 2009 trebuie sa tintim foarte sus”, a declarat Alonso intr-un interviu pentru Eurosport. “Scopul nostru este sa castigam campionatul. Evident, stim ca nu va fi usor. Stim ca rivalii nostri sunt foarte buni dar trebuie sa tintim cat mai sus.” “Cand castigi un titlu de pilot, castigarea celui pentru constructor este mult mai special pentru ca de obicei cel mai dificil este sa obtii puncte. Drept urmare castigarea ambelor titluri este scopul nostru principal. A fost foarte greu sa facem acest lucru anul trecut, dar apoi dupa ce am fost foarte buni in cursele finale, scopurile noastre s-au schimbat.. Acum, inaintea startului in noul sezon, trebuie sa fim optimisti.”


    Pilotul Renault a spus ca este greu sa spui cine este favoritul la titlu si asta din cauza introducerii noului regulament. ”Orice se poate intampla si orice echipa poate deveni cea mai rapida. Insa pentru titlu se vor lupta cu siguranta cele mai puternice echipe, cum sunt Ferrari, McLaren sau BMW."

    Alonso are incredere ca sistemul KERS de la Renault va functiona foarte bine si crede ca echipa il va folosi chiar din prima cursa.

     

    Vizualizari: 705