rss

Extreme: O versiune adaptata nevoilor de aventura ale clientilor Dacia

 1. 19/03/2023
  Vezi toate fotografiile (52)

  La inceputul acestui an, la Salonul Auto de la Bruxelles, Dacia a prezentat in avanpremiera, pe modelul Spring, noul nivel de echipare intitulat Extreme. De acum, acesta este disponibil pe alte trei modele ale gamei Dacia. Versiunea Extreme devine varful de gama al modelului Sandero Stepway si inlocuieste totodata, in mod permanent, seria limitata cu acelasi nume, disponibila pe modelele Jogger si Duster.
  Pentru Dacia, universul Outdoor reprezinta o adevarata arta de a trai aventura si activitatile in aer liber, la bordul unui vehicul robust si rezistent. Versiunea Extreme are un aspect valorizant si atragator, caracterizat prin urmatoarele elemente distinctive:
  La exterior:
  - Noile culori Cedar Green (pe modelele Stepway, Jogger si Duster) si Slate Blue (pe Spring).
  - Antena radio de tip „coada de rechin” vopsita in culoarea Glossy Black (pe Stepway, Jogger si Duster).
  - Numele modelului este inscris cu litere de culoare Copper Brown pe barele de pavilion (pe Stepway, Jogger si Duster). In cazul modelului Spring, ornamentele de pe barele de pavilion sunt de asemenea de culoare Copper Brown. 
  - Aceeasi culoare, Copper Brown se regaseste pe carcasele oglinzilor retrovizoare, pe ornamentele din centrul rotilor si pe sigla Dacia de pe hayonul tuturor celor patru modele. 
  - Modelele Spring, Stepway si Jogger dispun de un stripping specific pe usile din fata, care aminteste de elementul distinctiv similar al modelului Duster.
  - Ornamente de culoare Copper Brown la nivelul proiectoarelor de ceata (pe Stepway si Jogger) si la nivelul blocului optic pe modelul Spring.
  - Protectii laterale cu motiv specific (pe modelele Spring, Stepway si Jogger).
  - Jante din aliaj de culoare Glossy Black (17’’ pe Duster si 16’’ pe Stepway si Jogger).
  - Protectii ale aripilor din plastic si ornament cu motiv specific pe montantul central (pe Duster).
  - Ornament din plastic la nivelul aripilor fata cu elemente de culoare Copper Brown (pe Duster).
  La interior:
  - Un nou material textil de culoare gri, intitulat MicroCloud, isi face aparitia pe gama Extreme (pe modelele Stepway, Jogger si Duster). Acest material, utilizat pe panourile usilor si pe scaune este disponibil totodata si pe plansa de bord a modelelor Stepway si Jogger. Materialul MicroCloud a fost special dezvoltat pentru utilizarea in interiorul automobilelor, fiind rezistent la uzura si usor de curatat. Aspectul sau este apropiat de cel al catifelei iar materialul este moale si placut la atingere.
  - Sigla Dacia Link este imprimata pe spatarul scaunelor din fata.
  - Covorase de cauciuc cu motiv specific sunt disponibile pentru toate locurile, inclusiv pentru randul 3, in cazul versiunii Jogger cu 7 locuri.
  - Ornamente de culoare Copper Brown pe panourile usilor din fata si pentru conturul aeratoarelor.
  - Praguri ale usilor cu motiv specific.
  - Conturul manetei schimbatorului de viteze este de culoare Copper Brown (pe Duster).
  - Protectia cauciucata a schimbatorului de viteze are cusaturi de culoare Copper Brown (pe Duster).
  - Conturul ecranului de navigatie este de culoare Copper Brown (pe Spring). 
  ELECTRIC 65 : Un nou motor electric pentru Spring Extreme
  Odata cu lansarea versiunii Extreme a modelului Spring, Dacia a inaugurat noul motor ELECTRIC 65 (65 CP / 48 kW). Disponibila doar pe nivelul de echipare Spring Extreme, aceasta noua motorizare, asociata cu un nou reductor specific (cu rol de demultiplicare a cuplului transmis rotilor), permite acceleratii si reprize mai energice pe o plaja de utilizare extinsa, oferind mai multa placere la volan.
  Cu noul motor ELECTRIC 65, Spring Extreme dispune de o autonomie de 220 km in ciclul WLTP Mixt (si de 305 km in ciclul WLTP City). Motorul ELECTRIC 45 (45 CP / 33 kW) ramane disponibil pe nivelul de echipare Essential.
  Extended Grip: Solutia pentru iesirile in afara drumurilor amenajate
  Rularea pe drumuri noroioase, inzapezite sau alunecoase se poate dovedi deosebit de dificila pentru un vehicul cu doua roti motrice. Sistemul „Extended Grip” este solutia ingenioasa oferita de Dacia pentru cei care doresc sa porneasca fara griji si pe drumuri neamenajate.
  Disponibil in serie pe versiunea Extreme (pe modelele Stepway si Jogger), sistemul „Extended Grip” (care poate fi activat printr-un buton aflat pe consola centrala), permite o aderenta suplimentara pe suprafetele dificile, prin adaptarea setarilor sistemului de control electronic al stabilitatii (ESP).
  O solutie pentru un somn odihnitor in masina 
  Primul element din gama de accesorii denumita generic „InNature” este pachetul Weekend. 
  Disponibil pe toate versiunile Jogger, pachetul Weekend permite, in doar cateva minute, transformarea habitaclului intr-un spatiu pentru dormit. Este un accesoriu care poate fi montat si demontat cu usurinta pe toate vehiculele Jogger produse de la lansare. In cazul configuratiei cu 7 locuri, scaunele de pe randul al treilea trebuie extrase inainte de montarea pachetului. Acesta este simplu si usor de instalat.
  Simplu: pachetul este alcatuit din 3 elemente: un pat pentru doua persoane care se poate monta in mai putin de doua minute, un suport plat si o lada care serveste drept spatiu de depozitare.
  Usor de instalat: pachetul cantareste mai putin de 50 kg cu tot cu saltele. 
  Un spatiu de incarcare optimizat, un pachet Weekend discret si dimensiuni generoase.
  Atunci cand tableta de deasupra spatiului pentru bagaje este instalata in pozitie, pachetul nu este vizibil iar Jogger arata ca un model obisnuit cu 5 locuri. Modul ingenios de deschidere si inchidere al lazii din lemn permite un acces usor la spatiul de incarcare disponibil (cu un volum de 220 litri) indiferent daca patul este desfacut sau pliat. Atunci cand este instalat, capacul lazii, pe care este imprimata sigla Dacia, poate fi folosit ca un raft.
  Sistemul asigura un spatiu de dormit confortabil, dispunand de saltele cu lungimea de 190 cm si cu o latime de 130 cm la nivelul usilor din spate. Spatiul disponibil in pozitia culcat este de minim 60 cm de la nivelul capului pana la plafon.
  Pachetul Weekend poate fi completat cu urmatoarele accesorii:
  - Jaluzele pentru toate geamurile, asigurand intimitate si control asupra luminii.
  - Un cort exterior care se poate atasa intr-un mod ingenios la masina atunci cand hayonul este deschis, oferind un spatiu de campare mai generos.
  Lionel Jaillet – Director de Performanta Produs Dacia
  « Dupa lansarea noii identitati de marca pe toate modelele noastre, a venit randul lansarii simultane a unui nou nivel de echipare pe mai multe modele ale gamei Dacia. Denumit Extreme, acesta materializeaza orientarea Outdoor a marcii si aduce si mai multa consistenta si valoare promisiunii noastre de marca. Spring, Sandero Stepway, Duster si Jogger vor dispune de versiunea Extreme, caracterizata printr-un design unic si prin elemente care scot in evidenta echipamentele utile pentru activitatile in aer liber»

  Vizualizari: 765
  Peugeot 308

  Peugeot 308

  Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

  Toate anunturile »