rss

Experienta M trece intr-o noua dimensiune: teste dinamice cu noul BMW XM

  1. 21/05/2022
    Vezi toate fotografiile (4)

    Designul sau expresiv ramane inca ascuns sub folia de camuflaj, proportiile atletice sunt deja perceptibile, iar caracteristicile de performanta extreme ale noului BMW XM fac din fiecare drive test o experienta speciala chiar si pentru profesionistii experimentati. In cadrul testelor de dinamica, primul automobil de inalta performanta cu propulsie electrificata al BMW M GmbH finalizeaza in prezent faza finala a procesului sau de dezvoltare de serie. La doar cateva luni dupa prezentarea BMW Concept XM, prototipurile modelului de serie demonstreaza nivelul ridicat de maturitate al tehnologiei de propulsie si suspensie intr-un program intensiv de testare. BMW XM este gata sa redefineasca performanta inalta si luxul.
    Dupa modelele electrice de performanta BMW i4 M50 si BMW iX M60, BMW XM prezinta o alta fateta a mobilitatii electrice in segmentul auto de inalta performanta cu primul sistem de propulsie M hibrid. Un motor V8 pe benzina nou dezvoltat, combinat cu o propulsie electrica, mobilizeaza o putere de sistem de 480 KW/650 CP. Cuplul combinat este de 800 Nm. Puterea este transferata eficient la drum prin primul sistem de tractiune integrala M xDrive specific dezvoltat pentru un model sportiv, care asigura un raspuns foarte spontan.
    Numaratoarea inversa pana la premiera mondiala a BMW XM insoteste perfect activitatile aniversare care marcheaza cea de-a 50-a aniversare a BMW M GmbH. In decembrie 2022, productia de serie va incepe la uzina BMW Group din Spartanburg, in SUA. "Odata cu debutul BMW XM la sfarsitul anului nostru aniversar, privim spre viitor, unde BMW M va continua sa sparga conventiile si sa depaseasca limitele", spune Franciscus van Meel, presedintele Consiliului de Administratie al BMW M GmbH. "Electrificarea ne ofera noi oportunitati de a demonstra acel sentiment M inconfundabil intr-un mod fascinant si de a-l transfera pe sosele. Indiferent de tehnologia lor de propulsie, automobilele noastre de performanta si de inalta performanta vor continua sa posede un caracter M inconfundabil si autentic in viitor."
    Pentru testele pe drumuri publice, inginerii de dezvoltare si de testare au stabilit un profil de traseu extrem de solicitant si variat. Interactiunea controlata inteligent dintre noul motor cu opt cilindri si motorul electric deosebit de puternic poate fi testata si rafinata in detaliu intr-o gama larga de conditii: de la sprinturi intermediare pe autostrada la drumuri nationale intortocheate si trafic aglomerat in oras. Pasajele abrupte de munte si serpentinele inguste ofera terenul ideal pentru a demonstra potentialul dinamic al sistemului M xDrive, inclusiv diferentialul blocant controlat electronic din transmisia puntii spate.
    Cu o autonomie electrica de aproximativ 80 de kilometri conform WLTP, noul BMW XM poate fi condus nu numai in zonele urbane, ci si pe distante mai lungi, intr-un mod de croaziera practic silentios si fara emisii la nivel local. Reactiile spontane ale motorului electric la fiecare miscare a pedalei de acceleratie sunt perceptibile foarte clar. In modul Electric, livrarea instantanee a puterii asigura o accelerare dinamica, de exemplu la pornirea de la semafor sau la iesirea dintr-un oras.
    Faptul ca noul BMW XM a fost conceput ca un automobil BMW M pur este evident si din distributia aproape perfecta a maselor pe punti (50:50) si tehnologia de suspensie. Noul BMW XM este echipat standard cu o suspensie adaptiva M Professional. Aceasta include o versiune specifica modelului a arcurilor si amortizoarelor controlate electronic, precum si - in premiera la un automobil BMW M - un sistem electromecanic de stabilizare a ruliului cu tehnologie 48V. Pe de-o parte, prin functia suplimentara Active Roll Comfort reduce miscarile de ruliu din cauza suprafetelor denivelate ale drumului. In acelasi timp, regleaza activ inclinarea automobilului in viraje. De asemenea, directia integrala activa face parte in premiera din echiparea standard a unui automobil BMW M si promoveaza agilitatea si dinamica in viraje, precum si stabilitatea la schimbarea benzii.
    Cu aceasta combinatie, un sistem de franare M specific modelului si cea mai recenta generatie a sistemului de franare, precum si jante optionale M de pana la 23 de toli, din aliaj usor, noul BMW XM ofera o manevrabilitate care poate fi controlata cu precizie chiar si in situatii de condus extrem de dinamic. De asemenea, exceleaza prin confortul suprem de zi cu zi si pe distante lungi. Echilibrul optim intre performanta si confort de rulare este atins in programul intensiv de testare in conditii de zi cu zi. Dezvoltatorii inregistreaza cu exactitate modul in care sistemele de suspensie reactioneaza la sosea, denivelari sau portiuni murdare de drum si care este raspunsul schimbarile bruste de directie, schimbarile spontane de banda sau coborarile lungi cu cerinte mari de decelerare. Ca parte a aplicarii integrate a tuturor sistemelor de propulsie si suspensie, reglarea lor fina asigura ca motorul termic si motorul electric, precum si toate componentele suspensiei si sistemele de control ale BMW XM constituie un pachet general perfect coordonat pentru o noua forma de performanta M tipica.

    Vizualizari: 512
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »