rss

Exercitiu de design: Phoenix Concept

  1. 08/08/2008
  2. Tags: Phoenix concept, Segio loureiro
    Vezi toate fotografiile (7)


    Segio Loureiro
    , un student al Colegiului Regal de Arta din Londra, a asternut pe hartie viziunea sa despre masina viitorului. Phoenix Concept - Regeneration Passion este, inainte de toate, un autovehicul electric, pentru ca, nu-i asa, grija pentru planeta este ultima moda in industria auto si nu numai.

    Creatia lui Loureiro dispune de doua locuri si adopta diverse tehnologii de regenerare a energiei. O turbina eoliana plasata in partea din fata genereaza energie cu ajutorul curentilor de aer, iar intre rotile posterioare si restul masinii fortele de frecare au fost reduse la minimum datorita numarului mic de piese care "leaga" partile mobile de restul masinii. De altfel, de la nivelul trenului de rulare vine si cea mai mare inovatie a lui Phoenix Concept, suspensia fiind astfel proiectata incat sa genereze energie.

    Imaginati-va doua motociclete lipite, practic, una de alta, iar la mijloc un sistem special de colectare si inmagazinare a energiei eliberata atunci cand cele doua parti se misca independent una de cealalta si veti avea o imagine aproape completa despre cum functioneaza suspensia acestui concept.

    Segio Loureiro da Silva s-a nascut in Luxemburg acum 30 de ani, insa are nationalitate portugheza. Printre experientele sale trecute se numara colaborari cu BMW, Mercedes si Design Studio SPC (Grupul PSA).

    Vizualizari: 949
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »