rss

Exercitiu de design: Peugeot 6006

  1. 04/08/2008
  2. Tags: Peugeot 6006
    Vezi toate fotografiile (5)
     

    Nuno Teixeira este un designer portughez in varsta de 35 de ani, absolvent al Scolii de Inalte Studii de Arta din Lisabona. Ultima sa creatie in materie de masini este conceptul Peugeot 6006 care prefigureaza, in opinia sa, viitoarele modele de top ale constructorului francez.

    In viziunea lui Teixeira, 6006 este construit in intregime din materiale reciclabile si materiale usoare precum aluminiu si diversi polimeri. De asemenea, acest prototip este propulsat de un motor puternic realizat din ceramica, care este montat posterior si alimentat cu hidrogen.

    Pentru a asigura o imagine de puritate si sa demonstreze ca este vorba despre un model Peugeot 100%, Teixeira a gandit la partea posterioara a conceptului o sfera cu logo-ul companiei montata central, intre blocurile optice, care este realizata din sticla acrilica iluminata cu LED-uri.

    Asemenea oricarui model sportiv, Peugeot 6006 are darul de a surprinde. Fiind vorba despre un vehicul usor, puternic si stabil, fiecare centimetru de sosea va fi resimtit in habitaclu cu placere.

    In cazul unui stil de condus mai agresiv, datorita aerodinamicii excelente si a centrului de greutate mai coborat, acest prototip Peugeot este capabil de performante uluitoare.

    Vizualizari: 715