rss

Exercitiu de design: Cobra Venom V8

  1. 26/06/2008
  2. Tags: Cobra 1960, Cobra venom, Shelby cobra
    Vezi toate fotografiile (5)

    Ultima creatie in materie de concept-car a designerului Jamie Martin este Cobra Venom V8, o interpretare moderna a modelului original AC Shelby Cobra.

    In fapt, aspectul exterior al masinii dezvaluie posibilul succesor al originalului Cobra 1960 care, daca va fi construit, va fi propulsat de un motor Ford V8.

    Specificatiile propuse de Martin sunt un propulsor Ford V8 supraalimentat de 4,6 litri care dezvolta o putere maxima de 524 CP si 569 Nm de cuplu la 3.500 rpm. Aceste cifre sunt suficiente coupe-ului sport sa atinga o viteza de top de 345 km/h si sa sprinteze de la 0 la 100 km/h in doar 3,4 secunde.

    Puterea este transmisa rotilor din spate prin intermediul unei cutii de viteze Tremec manuala cu 6 trepte sau, optional, a uneia automata tot cu 6 rapoarte, care poate fi actionata si manual de la clapetele montate in spatele volanului.

    Sasiul lui Cobra Venom V8 este alcatuit din componente din aluminiu si fibra de carbon, iar rotile de 17 inch sunt imbracate cu pneuri Pirelli P-Zero.

    De asemenea, intre alte caracteristici ale acestui concept amintim si farurile cu xenon si LED-uri, tehnologie care este inglobata si in blocurile optice spate.

    Vizualizari: 965