rss

Exercitiu de design: BMW Snug Concept

  1. 28/03/2009
  2. Tags: BMW , BMW, David Raffai, Snug Concept
    Vezi toate fotografiile (7)

    Locul ramas vacant prin plecarea designerului Chris Bangle de la BMW a creat o adevarata emulatie in randul tinerilor designeri europeni, mai ales ca acum realizarile lor nu vor mai fi in umbra controversatului designer. Designerul maghiar David Raffai ar putea fi primul de pe o lunga lista de tinere talente care tintesc sa ajunga la BMW.

    Galerie foto aici

    Absolvent al Institutului European de Design din Torino, Raffai a realizat conceptul Snug, pe care il descrie ca fiind "un vehicul care incearca sa redobandesca valorile ce altmiteri dispar usor-usor din lumea noastra". Altfel spus, Snug Concept este o interpretare futurista a ceea ce va fi candva un coupe compact alternativ, cu o formula de design originala, care va reprezenta o solutie viabila de transport in metropolele din ce in ce mai aglomerate, mai haotice, mai confuze si mai poluate ale viitorului.

    Realizat in colaborare cu departamentul de design de la BMW, Snug este un vehicul cu patru locuri conceput sa functioneze pe baza de tehnologie fuel-cell. Aspectul sau exterior aminteste de Origami, arta japoneza bazata pe impaturirea hartiei.

    Snug, al carui interior poate fi configurat ca un living-room, a fost foarte apreciat de catre oficialii bavarezi, insa cu toate acestea, acest concept exista doar prin intermediul acestor schite, iar posibilitatea ca BMW sa imbratiseze acest proiect sunt practic nule.

    Poate va intrebati de ce am ales sa va vorbim despre Snug Concept? In primul rand pentru ca Snug ar putea reprezenta, asa cum spune si autorul lui, o solutie viabila pentru transportul in marile si aglomeratele metropole ale viitorului. In al doilea rand, pentru ca arata asa cum vor arata, probabil, vehiculele peste 50 sau chiar 100 de ani. Forma sa este mai putin radicala decat a multora dintre actualele modele electrice si ne da o idee despre felul in care vor arata candva masinile intr-un viitor mai luminos al industriei auto cand, probabil, noi nu vom mai fi...

    Vizualizari: 1181
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »