rss

Exceptie pentru 2013: Autoritatile locale pot inchiria si folosi masini in leasing

  1. 22/01/2013
  2. Tags: Dacia, Ford, Leasing
    Vezi toate fotografiile (1)

    Guvernul va face o exceptie pentru anul 2013 si va permite autoritatilor locale sa inchirieze sau sa utilizeze masini in leasing operational, motivand ca lipsa autoturismelor genereaza blogaje in activitate.

    Autoritatile locale vor primi acordul Guvernului pentru inchirierea sau folosirea masinilor in leasing, facand astfel exceptie de la interdictia valabila din 2009, aplicata institutiilor publice. Potrivit oficialilor romani, lipsa autoturismelor blocheaza activitatea autoritarilor locale, anunta Mediafax.

    Autoritatilor si institutiilor publice li s-a interzis in 2009 sa achizitioneze sau sa preia in leasing autoturisme si mobilier, exceptie facand doar structurile nou-infiintate si numai in primul an de functionare, achizitiile pentru realizarea proiectelor finantate din imprumuturi, fonduri externe nerambursabile, donatii si sponsorizari si autoturismele cumparate in cadrul Programului "Rabla".

    Interdictia a fost prelungita in ultimii ani.

    Prin urmare, in 2013 va fi instituita o exceptie care va permite autoritatilor locale sa incheie contracte de leasing sau de inchiriere de masini, Guvernul fiind abilitat sa emita ordonante de urgenta in domeniul finantelor publice si economiei.

    La finele anului precedent, Guvernul a hotarat, prin ordonanta de urgenta, ca institutiile publice sa achizitioneze autoturisme care sa nu aiba un motor mai mare de 1,6 litri si sa nu coste mai mult de 18.000 euro cu TVA.

    La momentul luarii acestei decizii, premierul Victor Ponta preciza ca aceste limite (pret si capacitate cilindrica) "indeamna" catre cei doi producatori din Romania. Companiile care produc autoturisme in Romania sunt Dacia si Ford.

    Vizualizari: 5304