rss

Evolutie spre urmatorul nivel: Noul Polo este unul dintre primele din clasa sa care ofera conducere partial automatizata

  1. 04/05/2021
    Vezi toate fotografiile (1)

    Cu peste 18 milioane de unitati construite, Polo este una dintre cele mai de succes masini compacte din lume. Acum, in cadrul unei premiere mondiale, Volkswagen va dezvalui urmatorul nivel al evolutiei modelului Polo; vanzarile prealabile vor incepe deja din luna mai. Designul, tehnologiile si matricea de specificatii ale acestui bestseller au beneficiat de o actualizare complexa, evidenta imediat ce observi noua parte din fata si noua parte din spate a autovehiculului. Iar gama de echipari standard a fost extinsa semnificativ. La bordul fiecarui model veti gasi acum: Faruri cu leduri si blocuri optice spate cu leduri, Cockpit-ul digital (instrumente digitale), un sistem Infotainment si un volan multifunctional, printre multe altele. In plus, Polo ofera acum conducere partial automatizata pe intreaga plaja de viteze, datorita sistemului optional IQ.DRIVE Travel Assist. Alte caracteristici noi includ farurile interactive IQ.LIGHT LED matrix si operarea climatizarii automate prin intermediul ecranului tactil.
    Noul Polo utilizeaza tehnologii care anterior au fost disponibile numai in clase superioare de autovehicule. De exemplu, sistemul optional de asistenta IQ.DRIVE Travel Assist. Disponibil pentru prima data in clasa Polo, acesta reuneste noul ACC predictiv (tempomat adaptiv) si sistemul Lane Assist – oferit acum ca standard la fiecare model Polo – pentru a crea un sistem de asistenta care permite conducerea partial automatizata. Cert este: ar trebui sa va straduiti din greu sa gasiti o alta masina din aceasta clasa care sa ofere o gama atat de inovatoare de sisteme de asistenta precum Polo. Noile faruri IQ.LIGHT LED matrix sunt un alt element tehnologic cheie al modelului Polo; acest sistem de iluminare interactiv a fost utilizat pentru prima data la SUV-ul de lux Touareg.
    Intre timp, Volkswagen a reconfigurat pachetele de specificatii: configuratorul incepe acum cu versiunea Polo si continua cu Life, Style si R-Line. Chiar si modelul de baza, Polo, se mandreste acum cu o gama semnificativ mai larga de echipari standard. Acestea includ faruri cu led, blocuri optice spate cu led, volan multifunctional si sistemul Lane Assist. Un nou element suplimentar este airbagul central. Amplasat pe lateralul spatarului banchetei spate de pe partea soferului, acest airbag se deschide inspre centru in cazul unui accident, protejand soferul si pasagerul din fata. In plus, Volkswagen a integrat acum Cockpit-ul digital (instrumente digitale cu un afisaj de 8,0 inch) in echiparea de baza. Și mai exista o intreaga gama de alte functii disponibile acum ca standard: sistemul de climatizare, sistemul audio Composition Media cu monitor de 6,5 inch, o interfata Bluetooth pentru telefonul mobil, oglinzi exterioare reglabile si incalzite electric si geamuri electrice in intregul autovehicul. Urmatorul nivel este pachetul de specificatii Life. Acesta include caracteristici standard suplimentare cum ar fi jantele de 15 inch in locul celor de 14 inch, App-Connect, o cotiera centrala cu un port USB-C suplimentar in mijlocul habitaclului si capitonaj din piele pe volan si capul schimbatorului de viteze.
    La fel ca in cazul Life, cele doua noi pachete de echipari premium, Style si R-Line, urmeaza nomenclatura introdusa odata cu actualul model Golf. Style si R-Line plaseaza accente diferite, insa dispun de niveluri similare din punct de vedere al specificatiilor. Gama extinsa de echipari pentru Polo Style include farurile IQ.LIGHT LED matrix. Alte caracteristici exterioare includ partea frontala distinctiva cu bare orizontale cu aspect cromat, proiectoare de ceata cu leduri si jante din aliaj Ronda de 15 inch. De asemenea inclus in gama extinsa de caracteristici este sistemul Park Distance Control. In interior exista o gama de detalii suplimentare, cum ar fi Cockpit-ul digital Pro de 10,25 inch (inclusiv cu imaginea apelantului, Coverflow, vizualizare harta si expunere de diapozitive), iluminare ambientala si sistemul Infotainment de 8 inch Ready2Discover, care include App-Connect Wireless. Cu Ready2Discover, clientii dispun de optiunea de echipare ulterioara cu un sistem de navigatie ca functie la cerere.
    O singura privire aruncata asupra exteriorului extrem de unic al variantei Polo R este suficienta pentru a-i dezvalui caracterul sportiv. Barele de protectie se deosebesc de cele ale tuturor celorlalte versiuni Polo prin designul lor frapant R. In bara de protectie fata, barele transversale si longitudinale negru ultralucios ale prizelor de aer si zona din jurul lor transmit un aer carismatic de dinamism. Și aici, farurile IQ.LIGHT LED matrix si proiectoarele de ceata cu leduri sunt prezente ca echipare standard. Un difuzor – si acesta de culoare negru ultralucios – cu masti de esapament integrate, cu aspect cromat, in partea inferioara a spatelui autovehiculului deosebeste aceasta zona de versiunile de echipari Polo, Life si Style. Iar jantele din aliaj de 16 inch Valencia sunt disponibile la Polo R-Line ca standard. La fel ca Polo Style, Polo R-Line este echipat cu sistemul Infotainment Ready2Discover.

    Vizualizari: 544