rss

Europenii au inceput sa prefere motoarele pe benzina. Dupa 8 ani de supermatie, unitatile diesel au fost surclasate

  1. 28/09/2017
  2. Tags: asociatia europeana a constructorilor de automobile, Motoare diesel, vanzari motoare, vanzari motoare pe benzina
    Vezi toate fotografiile (1)

    In ciuda diferitelor obstacole, motoarele diesel au reusit sa reziste pe piata. Insa, toate aceste atacuri (Dieselgate, norme drastice de emisii, etc.) si-au spus cuvantul, iar clientii europeni incep sa nu mai aiba atata incredere in aceasta tehnologie.

    Cea mai recenta dovada vine din partea Asociatiei Europene a Constructorilor de Automobile (ACEA), care a anuntat ca dupa 8 ani, vanzarile masinilor diesel au fost surclasate de cele ale vehiculelor pe benzina in cadrul EU-15.

    Aceasta regiune include cele mai mari piete europene, precum Austria, Belgia, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Luxemburg, Olanda, Portugalia, Spania, Suedia si Marea Britanie.

    Statisticile arata ca in prima jumatate a anului s-au comercializat 3.658.088 de masini cu motoare pe benzina, reprezentand 48,5% din piata auto, fata de cele 3.491.430 de diesel-uri, adica 45,8% din piata. In aceeasi perioada de timp, 392.954 de europeni din regiunea amintita mai sus au optat pentru masini cu propulsie alternativa.

    Insa aceasta schimbare majora ar putea avea unele consecinte deloc placute, dupa cum avertizeaza si Asociatia: "Autoritatile de reglementare trebuie sa fie constiente ca o trecere brusca de la tehnologia diesel la benzina va conduce la o crestere a emisiilor de dioxid de carbon, avand in vedere ca cererea pentru sistemele de propulsie alternativa ramane scazuta."

    Vizualizari: 2558