rss

Europa: Vanzarile de masini noi, la acelasi nivel ca in 1993

  1. 17/12/2012
  2. Tags: Dacia, Renault, vanzari, voolkswagen
    Vezi toate fotografiile (1)

    Piata de automobile noi din Europa a atins nivelul din 1993 in primele 11 luni ale anului, iar grupul Renault a inregistrat cel mai abrupt declin. In luna noiembrie, majoritatea pietelor de la Batranul Continent a inregistrat scaderi semnificative, potrivit Automotive News.

    Vanzarile de masini noi in primele 11 luni ale anului pe pietele europene au atins cel mai scazut nivel din ultimii 19 ani.
    Conform statisticilor ACEA, clientii europeni au achizitionat numai 965.918 unitati in ultima luna, reprezentand un declin de 10% comparativ cu luna noiembrie a anului trecut.

    Singurul brand care a afisat o crestere a cifrei de vanzari este Hyundai. Sud-coreeni au reusit sa livreze cu 7 procente mai mult fata de perioada similara a anului precedent. De partea cealalta, Kia a inregistrat o scadere de 3,6, in timp ce grupul Renault a afisat cea mai mare cadere, marcile Dacia si Renault inregistrand o involutie de 27 de procente in primele 11 luni ale anului in curs.

    Nici conationalii de la PSA Peugeot-Citroen nu o duc mai bine, grupul auto inregistrand o scadere a vanzarilor cu 16% fata de primele 11 luni ale anului precedent. Si General Motors "se lauda" cu un declin al cifrei de vanzari de 13 procente pe pietele europene.

    Ford a afisat o scadere a livrarilor de 10.3 procente, pe cand Grupul Fiat a avut o scadere de 12.8 procente. Volkswagen, cel mai mare constructor de automobile din Europa, a inregistrat o scadere de 2.5 procente la nivel de grup in noiembrie, iar brandul Volkswagen a afisat o scadere de 4.5 procente.

    In pofida scaderii dramatice din Europa, piata de masini noi la nivel global a crescut usor cu 1.9 procente. Piata auto din China ramane cea mai mare piata auto a lumii si in cea de-a unsprezecea luna a anului, urmata fiind de Statele Unite ale Americii.

    Vizualizari: 3703
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »