rss

EuroNCAP pregateste un nou test de impact

  1. 22/08/2012
  2. Tags: Audi, Euro NCAP, Mercedes
    Vezi toate fotografiile (1)

    Testul de impact frontal cu o bariera nedeformabila, defazat cu 25%, va fi adoptat din 2015 si de EuroNCAP, dupa ce noua gaselnita a americanilor de la IIHS a dezvaluit rezultate controversate in randul producatorilor auto premium precum Mercedes si Audi.

    Noul test de siguranta introdus de IIHS, care a avut rezultate cel putin surprinzatoare, va fi introdus si de EuroNCAP, din 2015, timp in care producatorii auto se pot pregati pentru a face fata noii provocari.

    Testul de impact frontal cu bariera nedeformabila suprapusa peste un sfert din masina, la o viteza de 64 km/h, simuleaza situatiile in care autovehiculul se loveste de un pom, un stalp sau un alt vehicul frontal, in proportie de 25%. Potrivit IIHS, 25% dintre accidentele ce au loc in SUA au loc dupa acest scenariu.

    Americanii de la IIHS au supus la noul test 11 modele premium (TL, Acura TSX, Acura TSX Sport Wagon, Volvo S60, BMW Seria 3, Lincoln MKZ, Volkswagen CC, Audi A4, Mercedes-Benz C-Klasse, Infiniti G, Lexus ES 350 si Lexus IS 250/350), dintre care doar trei au obtinut rezultate acceptabile.

    De partea cealalta, modelele Lexus, Mercedes-Benz C-Klasse si Audi A4 au primit calificativul "Poor", fapt ce a iscat o serie de reactii negative din partea constructorilor auto.

    Vizualizari: 2196