rss

EuroNCAP: patru stele pentru noile Jaguar XF, Grand Cherokee si Panda

  1. 24/11/2011
  2. Tags: Chevrolet, EuroNCAP, Mercedes, Range Rover
    Vezi toate fotografiile (9)

    EuroNCAP a realizat ultima sesiune de teste din 2011 cu 17 modele noi, printre care un autovehicul cu propulsie electrica, un hibrid si cele trei modele de clasa mini a grupului VW. 11 au castigat punctajul maxim de cinci stele.

    EuroNCAP a punctat cu cinci stele Chevrolet Malibu si Volt, Kia Rio, Mercedes B-Klasse si C-Klasse Coupe, Range Rover Evoque, Subaru XV, Volkswagen Beetle si citadinele Seat Mii, Skoda Citigo si Volkswagen up!.

    Cu mai putine dotari in materie de siguranta, noile Jaguar XF, Jeep Grand Cherokee, Fiat Panda, Geely Emgrand EC7, MG6 si Renault Fluence Z.E. Jeep Grand Cherokee nu a inregistrat scoruri satisfacatoare la capitolul protectia copiilor, iar in ceea ce priveste protectia pietonilor autoturismul a inregistrat un scor de 45%.

    Nici XF nu a stralucit la cele mai recente teste EuroNCAP, in ciuda faptului ca discutam despre un brand premium. Modelul a primit un punctaj de 73% la protectia copiilor si 62% pentru protectia pietonilor.

    Foarte prost sta la capitolul protectia pietonilor noul Renault Fluence Z.E., cu un scor nesatisfacator de numai 37%. Ca inovatii in materie de siguranta a fost remarcat Subaru XV, cu un airbag pentru pasager care intra in functiune numai atunci cand scaunul este ocupat.

    Vizualizari: 1602