rss

EuroNCAP: 5 stele pentru 11 modele noi, 4 stele pentru Lancia Voyager

  1. 26/10/2011
  2. Tags: BMW Seria 1, Euro NCAP, Lancia
    Vezi toate fotografiile (12)

    EuroNCAP a anuntat rezultatele ultimelor teste efectuate pe 12 masini noi. Din acest total, 11 modele au primit punctajul maxim, in timp ce numai unul a fost punctat cu patru stele.

    In urma testelor de coliziune au primit cinci stele urmatoarele modele: Audi Q3, Seria 1 BMW, Chevrolet, Fiat Freemont, Ford Ranger, Hyundai Veloster, Mercedes M-Klasse, Opel Astra, Opel Zafira Tourer, Lancia Thema si Toyota Yaris.

    Pentru prima data in istorie, un pick-up este distins cu punctajul maxim, dupa ce, la testele anterioare din 2008, Ford Ranger a obtinut numai doua puncte.

    In ceea ce priveste protectia pietonilor, s-au remarcat BMW Seria 1, Toyota Yaris si Mercedes M-Klasse, cu mai mult de 60% din totalul de puncte. Incepand cu anul 2012, acesta va fi nivelul minim pentru acordarea celor cinci stele.

    BMW Seria 1 beneficiaza de Assist Advanced eCall, un sistem automat de urgenta recompensat cu premiul Euro NCAP Advanced.

    Din modele testate, patru au fost echipate cu capote active: Fiat Freemont, Mercedes M-Class, Lancia Thema şi Voyager. Acest sistem implica un senzor care detecteaza daca un pieton a fost lovit. In acel moment capota se ridica usor pentru a reduce impactul cu structurile de sub ea.

    Cu numai patru stele, Lancia Voyager ofera mai multa siguranta decat modelul testat in 2007 sub logo-ul Chrysler, cu un scor de 79% la protectia adultilor si 67% pentru protectia copiilor.

    Vizualizari: 4215