rss

Euro NCAP: Ce masini au primit cinci stele

  1. 24/08/2011
  2. Tags: audi a6, BMW X3, Euro NCAP, Opel Ampera
    Vezi toate fotografiile (2)

    Ultimele teste realizate de Euro NCAP au dezvaluit tot mai multe modele sigure, pregatite sa faca fata conditiilor mai dure din 2012. Totusi, exista masini care nu se vor putea adapta noilor cerinte.

    Au fost punctate cu 5 stele Audi A6, BMW X3, Chevrolet Aveo si Orlando, Citroen DS5, Hyundai i40, Opel Ampera, VW Golf Cabriolet si Jetta. Un singur model a obtinut 4 stele, si anume Kia Picanto.

    In mod surprinzator, noul Picanto nu ofera in echiparea standard sistemul de control electronic al stabilitatii (ESP), desi noile reglementari europene vor introduce obligativitatea echiparii cu ESP pentru toate modelele noi.

    „In 2011, clientii ar trebui sa se astepte ca acest echipament sa se regaseasca pe toate automobilele, indiferent de dimensiuni sau de pret”, a declarat  Michiel van Ratingen, secretarul general al Euro NCAP.

    Euro NCAP continua sa supuna testelor vehicule electrice si hibride, ultimele rezultate dezvaluind un punctaj maxim pentru Opel Ampera. Tot cinci stele au primit si noile Aveo si Orlando, cele doua modele Chevrolet asigurand o protectie buna pentru pasagerii adulti. Evolutia a fost vizibila, dupa ce in anul 2006 vechea generatie Aveo a primit numai 2 stele pentru protectia pasagerilor adulti.

    Printre autovehiculele testate s-au aflat cateva care au obtinut scoruri mari pentru protectia copiilor. De exemplu, Hyundai i40 si VW Jetta si Golf Cabriolet au afisat un scor de 86%.

    Desi masinile continua sa impresioneze la capitolul siguranta pasageri, rezultatele inregistrate in cazul protectiei pietonilor nu sunt chiar de laudat. Opel Ampera, Audi A6 si Citroen DS5 au obtinut cu greu punctajul maxim, insa niciunul din aceste modele nu va obtine acelasi scor in 2012, dupa ce vor intra in vigoare noile cerinte.

    Vizualizari: 3857