rss

Etruk prezinta masina de facut biodiesel

  1. 12/08/2007
  2. Tags: Etruk, Masina de facut biodiesel
    Vezi toate fotografiile (1)
    Problema incalzirii globale, coroborata cu aparenta criza a petrolului, a rascolit lumea ca nimic altceva in secolul XXI, iar unii profita din plin de pe seama acestei panici de nivel mondial.

    Compania britanca Etruk este insa una intrata intr-o categorie aparte, din momentul in care a anuntat ca a pus in vanzare o masinarie cu ajutorul careia oricine poate produce biodiesel chiar in incita propriei case!

    Pentru doar 895 de lire sterline, poti cumpara cel mai mic dintre aceste “alambicuri”, care transforma uleiul si grasimea rezultata in urma prajelilor in sarje de biodiesel de cate 40 de litri.

    Etruk spune ca acest aparat este perfect pentru intretine o singura masina, dar, daca vrei sa pornesti propria ta afacere cu biodiesel, trebuie sa optezi pentru varful de gama (ce costa 2.095 de lire sterline), in stare sa produca cate 150 de litri odata.

    Sigur, la noi o asemenea scula ar avea o problema cu autorizatia, fiindca ne indoim ca vreun organsim din aceasta tara va permite crearea de produse inflamabile in propria locuinta. Va vine sa credeti sau nu, englezii au voie…
    Vizualizari: 4943