rss

Eterniti Hemera: Cel mai luxos SUV din lume vine in primavara

  1. 14/12/2011
  2. Tags: eterniti, Hemera, SUV
    Vezi toate fotografiile (1)

    "Primul super-SUV al lumii" va fi lansat pe piata in luna aprilie a anului viitor. Constructorul auto de lux  efectueaza ultimele teste.

    Descris de inginerul Eterniti Motors prin expresia "cand un SUV intalneste un BMW M5", bolidul are la baza mecanica Porsche Cayenne Turbo S si este pus in miscare de un motor V8 de 4,8 litri, care dezvolta nu mai putin de 630 Cai Putere.

    Programul de testare este condus de fostul inginer Jaguar Alistair Macqueen, responsabil de modelul XJ220. La dezvoltarea si imbunatatirea "celui mai luxos SUV din lume" ia parte si F1 Johnny Herbert, fost pilot de Formula 1.

    Potrivit lui Macqueen, propunerea unui SUV de lux sportiv poate parea "un oximoron", insa casa britanica este convinsa ca va realiza ceea ce si-a propus. Noul Hemera se apropie tot mai mult de versiunea de productie, caietul de sarcini fiind finalizat in proportie de 80%.

    Gratie unui sasiu reconstruit, Hemera are o garda la sol mai joasa, este mai lat si are un centru de greutate mai jos, fapt ce contribuie semnificativ la performantele sportive la SUV-ului.

    Fiecare exemplar va fi construit manual, iar clientii vor beneficia, printre multe altele, de doua iPad-uri un sistem de racire a bauturilor racoritoare si scaune spate cu reglare electrica. Pentru a satisface pretentiile bogatasilor, masina va fi oferita cu o serie de optiuni bespoke.

    Eterniti Hemera va fi prezentat in versiune finala la Salonul Auto de la Beijing in luna aprilie 2012. Desi nu a fost comunicat pretul oficial, este de asteptat ca super-SUV-ul sa poate fi cumparat pentru suma "modica" de 175.000 de euro.

    Producatorul auto spera sa vanda 50 de exemplare in primul an, 90% din productie cu destinatie China. Restul de zece procente va fi distribuit in Rusia, Europa si Orientul Mijlociu.

    Vizualizari: 3584