rss

Etapa 8, moto: Coma pune 10 minute in fata lui Despres

  1. 15/01/2007
  2. Tags: Marc coma- liderul clasamentului general
    Vezi toate fotografiile (1)
    Dupa o zi de pauza, Despres a mers mult mai bine decat a facut-o la inceputul competitiei, semn ca victoria din runda cu numarul 7 nu a fost intamplatoare.

    De aceasta data insa, n-a reusit decat pozitia secunda, locul intai fiind adjudecat, cu un avans de 10 minute si doua secunde, de liderul clasamentului general, Marc Coma.

    De aceasta data insa, n-a reusit decat pozitia secunda, locul intai fiind adjudecat, cu un avans de 10 minute si doua secunde, de liderul clasamentului general, Marc Coma.

    Un rezultat care pare sa-i garanteze catalanului al doilea succes consecutiv in Dakar in conditiile in care al doilea clasat in ierarhia absoluta, Isidre Esteve Pujol, a pierdut peste doua ore si zece minute (aceleasi probleme la cutia de viteze care i-au dat batai de cap, in doua randuri si lui Despres), a terminat etapa pe 38 si a ajuns pe pozitia a 8-a.

    Acum locul secund ii apartine lui Despres, care are un handicap de aproape 55 de minute fata de Coma, in timp ce pe locul trei este Casteu, la 1h 3:15 de lider.

    Coma trebuie sa fie insa foarte atent, in pofida avansului pe care il detine. Si aceasta pentru ca si el piloteaza o motocicleta KTM 690, ca si Despres si Esteve Pujol, iar problema aceea a cutiei, careia nimeni nu i-a gasit vreun leac, i-ar putea da si lui batai de cap asa cum a facut-o in cazul rivalilor sai.

    Remarcabil si rezultatul norvegianului Pal-Andres Ullevalseter. Daca vineri, cand a urcat pe podium pentru prima data s-a vorbit de o surpriza, Ullevalseter incepe sa arate ca are stofa, izbutind sa repete isprava pentru a doua oara la rand.

    Si mai merita amintit un fapt. Francezul Patrice Carillon a ramas fara benzina, a alergat pana la urmatorul punct de control, de unde a luat o canistra, iar apoi s-a intors la motocicleta abandonata pentru a-si continua cursa.

    Inca un semn ca pentru competitorii din Dakar chiar si parcurgerea intregii distante reprezinta un tel demn de orice sacrificiu.

    Clasament dupa opt etape
    1. Coma           SPA    KTM     30h 24:47
    2. Despres      FRA    KTM     31h 19:45
    3. Casteu         FRA    KTM     31h 28:02
    Vizualizari: 877
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »