rss

Estul urca in ierarhia producatorilor

  1. 08/07/2007
  2. Tags: Auto economie
    Vezi toate fotografiile (2)
    In conditiile in care mari producatori auto isi muta centrele de productie din Germania, Franta si Marea Britanie in Slovacia, Cehia, Polonia, Ungaria si Romania, estul Europei tinde sa devina una dintre cele mai importante zone ale industriei auto mondiale.

    In incercarea de a atrage cat mai multe investitii straine, autoritatile din aceste cinci state est-europene ofera facilitate si mari suprafete de teren  producatorilor auto internationali. Astfel, din 2000 si pana in luna iunie a acestui an, producatorii auto straini au investit in cele cinci tari aproximativ 24 miliarde de dolari.

    Gratie acestei investitii, productia auto din zona este de 3,25 milioane de autoturisme pe an. Un rezultat cu care regiunea se situeaza pe locul cinci in lume la productia de autoturisme, intre Coreea de Sud (3,94 milioane masini/an) si Franta (3,17 milioane).

    Exista insa si o problema, semnalata de International Herald Tribune. Dupa aderarea la UE, specialistii din aceste tari pleaca in tarile dezvoltate, astfel ca aceste tari trebuie sa se orienteze spre alte natiuni pentru a gasi forta de munca avand o buna calificare.

    In Polonia se emit deja permise de lucru speciale pentru ucraineni, belarusi, uzbeci. Mai mult, oficiali de la Varsovia s-au deplasat in India si China pentru a recruta tineri muncitori calificati. Un fenomen care, sustin analistii de la International Herald Tribune, va deveni o constanta si pentru celelalte tari, inclusiv Romania.
    Vizualizari: 929
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »