rss

Este probabil sa dispara industria auto din SUA?

  1. 08/12/2008
  2. Tags: Paul Krugman
    Vezi toate fotografiile (1)

    Lectiile invatate din crizele economice din trecut sunt singurele care vor ajuta la evitarea unei noi mari depresiuni, a declarat laureatul Premiului Nobel pentru economie pe anul 2008, economistul si jurnalistul american Paul Krugman, citat de AFP.

    Intr-o conferinta de presa sustinuta in capitala suedeza, unde participa la ceremoniile de decernare a premiilor Nobel, Krugman a afirmat ca analizele facute asupra cauzelor Marii Crize din anii 1930, precum si ale unor crize mai recente, dau speranta ca repetarea acestora poate fi evitata.
    Paul Krugman a sugerat Washingtonului sa traga invataminte din grava criza economica pe care a cunoscut-o Japonia in anii 1990.

    "Experienta Japoniei demonstreaza ca o politica de cheltuieli publice poate atenua considerabil presiunile asupra economiei, chiar daca ele nu pot constitui un remediu permanent", a estimat laureatul Premiului Nobel, recompensat pentru lucrarile sale consacrate liberului-schimb si globalizarii.

    Krugman a salutat nominalizarea lui Timothy Geithner ca viitor ministru de finante in administratia Obama, dar s-a aratat sceptic fata de viitorul industriei auto americane, prognozand chiar disparitia acesteia. "Acest lucru s-ar putea intampla din cauza dinamicii geografice si economice", a declarat Krugman, precizand ca "industra auto nu mai este sustinuta de economia reala".

    El a afirmat ca "planul de salvare a industriei auto reprezinta o solutie pe termen scurt, rezultata din incapacitatea de a accepta falimentul unei intregi industrii in mijlocul crizei".
    Majoritatea democrata din Congres si Casa Alba sunt aproape de a incheia un acord cu privire la planul de salvare a industriei auto americane, care prevede un ajutor de 15 miliarde dolari.

    Sursa: www.bloombiz.ro
     

    Vizualizari: 821
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »