rss

Essen Motor Show: Volkswagen Tiguan de la Abt

  1. 12/11/2007
  2. Tags: Essen motor show, Volkswagen tiguan
    Vezi toate fotografiile (2)
    De la lansarea oficiala a SUV-ului mezin VW au trecut doar doua luni, insa tunerii ii dau deja tarcoale, iar unii au deja programe de individualizare gata pregatite.

    Din categoria ultimilor face parte si Abt, cel mai cunoscut tuner privat al produselor concernului VW, care are gata un Tiguan cu adevarat impresionant.

    Pachetul curpinde o serie de modificari exterioare evidente, precum vopseaua in doua culori, spoilerele fata/spate noi, bosajele mai pronuntate, o noua grila de radiator si nelipsitele jante de aliaj de mari dimensiuni, acestea variind de la 18 la 20 de inch.

    Mai importante decat acestea sunt insa cele efectuate la nivelul componentelor mecanice, in prim-plan aflandu-se, ca de obicei, motoarele. Spre exemplu, propulsorul supraalimentat de 1,4 litri ajunge de la 150 CP la 200

    CP, o putere care nu mai este atinsa decat de versiunea mai potenta a agregatului diesel de doi litri, care sare de la 170 CP la 200 CP.

    Cei care nu urmaresc neaparat performante de masina sport pot opta pentru kit-ul aferent versiunii de baza a aceluiasi turbodiesel, care il duce in “doar” 170 CP de la 140 standard. Abt propune si un upgrade pentru suspensii si frane, insa deocamdata pretul programului de tuning complet nu au fost inca comunicate.

    Probabil, vom afla mai multe dupa dezvelirea de la Essen Motor Show, un eveniment de la care veti putea afla toate noutatile numai aici, pe auto.ro.
    Vizualizari: 1329