rss

Essen Motor Show: MINI Cooper S de la AC Schnitzer

  1. 12/11/2007
  2. Tags: Ac schintzer, MINI, Mini coopers
    Vezi toate fotografiile (4)
    La salonul de tuning de la Essen, cei de la AC Schintzer sunt porniti sa demonstreze ca nu numai cei de la John Cooper Works sunt capabil sa jongleze cu tehnica lui MINI astfel incat sa rezulte un super hot-hatch, planuind sa dezvaluie acolo un Cooper S foarte rapid.

    Nimic nu va scapa de mainile germanilor, de la caroserie la motor si tren de rulare, astfel incat lumea sa se lamureasca odata pentru totdeauna ca, cel putin in anumite ocazii, marimea nu conteaza.

    Propulsorul turbo de 1,6 litri dezvolta in mod normal 175 CP, dar, odata trecut prin tratamentul inginerilor lui AC Schintzer, el ajunge la 220 CP, intreaga putere fiind transmisa apoi unui tren de rulare indelung testat pe Nurburgring.

    Cum era de asteptat, MINI-ul isi anunta intentiile razboinice din orice punct ar fi privit, fiindca nemtii au avut grija ca masina sa nu
    semene cu nici un produs al marcii britanice: bumper-ul fata are un design nou, jantele pot fi chiar si de 18 inch diametru, difuzorul spate a fost reproiectat pentru a lipi masina de sosea la viteze mari, iar evacuarea dubla, chiar daca invizibila intr-o prima faza, isi va face simtita prezenta imediat ce tipul de la volan a calcat cu hotarare acceleratia.

    Nici interiorul nu a scapat nemodificat, AC Schnitzer propunand aici o groaza de modalitati de personalizare, de la insertiile din aluminiu ce sustin tema sportiva la covorasele de velur cu logo-ul companiei si nelipsitele gadget-uri high-tech. Vom reveni cu amanunte.
    Vizualizari: 1047