rss

Energie verde 100%: BMW Group va folosi jante din aluminiu produse in mod durabil incepand cu 2024

  1. 23/04/2022
    Vezi toate fotografiile (1)

    BMW Group isi intensifica activitatile in domeniul dezvoltarii durabile si, incepand cu 2024, va folosi jante din aluminiu turnat produs cu 100% energie verde pentru marcile sale BMW si MINI. Pentru BMW Group, acesta este un alt pas catre obiectivul sau de a crea cel mai durabil lant de aprovizionare din industria auto. in prim plan este electroliza, operatiune mare consumatoare de energie, utilizata la producerea aluminiului, dar si procesului de turnare a jantelor. in acest scop, s-au incheiat acorduri cu toti furnizorii de jante ai BMW Group.
    BMW Group deja foloseste din 2020 exclusiv energie verde in toate fabricile sale, iar prin masuri de compensare a asigurat o productie neutra in ceea ce priveste emisiile CO2 in toate fabricile.
    Pana in prezent, jantele au reprezentat aproximativ 5% din emisiile de CO2 din emisiile generate de furnizori. Tranzitia catre o productie mai durabila care se bazeaza pe energie verde va reduce aceste emisii cu mai mult de jumatate. BMW Group achizitioneaza aproximativ 10 milioane de jante din aliaj usor pe an; 95% dintre acestea sunt fabricate din aluminiu turnat.
    Economii anuale CO2 de pana la 500.000 de tone
    Prin audituri independente, BMW Group poate asigura utilizarea constienta si durabila a aluminiului de catre producatorii sai contractati, economisind anual pana la 500.000 de tone de CO2. "Energia verde este una dintre cele mai mari parghii pentru reducerea emisiilor de CO2 din lantul nostru de aprovizionare. Am semnat deja peste 400 de contracte cu furnizorii nostri, inclusiv furnizori de jante si aluminiu, care le cer sa utilizeze energie verde", spune Joachim Post, membru al Consiliului de Administratie al BMW AG, responsabil pentru Achizitii si Reteaua de Furnizori.
    Aluminiul are proprietati bune de reciclare, ceea ce face mai usoara topirea jantelor vechi ca parte a economiei circulare. Acest lucru elimina necesitatea electrolizei, operatiune mare consumatoare de energie, pentru a produce materia prima primara. in acelasi timp, materia prima secundara trebuie sa indeplineasca si cerintele premium ale BMW Group pentru calitate, design, siguranta si proprietati mecanice.
    Pionierii MINI folosesc jante turnate durabil din aliaj usor
    MINI va deveni un pionier in acest domeniu in 2023, cand va incepe sa foloseasca jante turnate din aliaj usor, fabricate din aluminiu secundar (reciclat) in proportie de 70%, la noua generatie MINI Countryman. Combinatia dintre 100% energie verde pentru productie si 70% continut de materie prima secundara poate reduce emisiile de CO2 cu pana la 80%, in comparatie cu procesele de productie conventionale.
    Certificare de catre Initiativa de Administrare a Aluminiului (ASI)
    BMW Group este implicat activ de multi ani in initiative internationale axate pe standardizarea extractiei de materii prime. Acestea includ Initiativa de Administrare a Aluminiului (ASI), o organizatie internationala non-profit sustinuta de asociatii de mediu si industriale, ONG-uri, producatori de aluminiu si companii de procesare. BMW Group saluta faptul ca multi dintre furnizorii sai de jante din aluminiu s-au alaturat deja ASI si in acest fel aduc o contributie importanta la crearea unui lant de valori al aluminiului responsabil din punct de vedere ecologic si social.
    In decembrie 2019, ASI a certificat deja turnatoria de metale usoare de la Uzina BMW Group din Landshut pentru utilizarea durabila a aluminiului, confirmand ca gestioneaza aluminiul in mod constient si responsabil.
    Implementarea sistematica a obiectivelor de dezvoltare durabila
    Trecerea la energie 100% verde pentru productia de jante din aluminiu turnat este un alt pas catre reducerea emisiilor de CO2 in reteaua de furnizori BMW Group. Obiectivul este ca pana in 2030 sa se reduca emisiile de pe intreg lantul de aprovizionare cu 20% fata de nivelurile din 2019. Cresterea sistematica a procentului de aluminiu secundar prin acest proces aduce o contributie suplimentara la dezvoltare durabila, in conformitate cu principiile economiei circulare la care aspira BMW Group.
    Din 2021, BMW Group a procurat aluminiu din Emiratele Arabe Unite, produs exclusiv cu energie electrica obtinuta din energia solara. Aluminiul produs in Dubai este prelucrat in turnatoria de metale usoare de la uzina BMW Group din Landshut, unde este folosit pentru fabricarea componentelor caroseriei si ale transmisiei. Cele 43.000 de tone de aluminiu obtinute cu energie solara asigura aproape jumatate din necesarul anual al turnatoriei de metale usoare din Landshut.

    Vizualizari: 520