rss

Elvetienii intra la apa: Rinspeed sQuba concept

  1. 17/12/2007
  2. Tags: Rinspeed squba
    Vezi toate fotografiile (1)
    Poate va mai aduceti aminte de amfibia Lotus Esprit pe care o conducea James Bond in filmul The Spy Who Loved Me din celebra serie 007. Ideea unei masini submersibile nu a prins insa viata dupa filmul realizat in 1977.

    Ei bine, Frank N. Rinderknecht, boss-ul elvetienilor de la Rinspeed, incearca sa reinvie acest concept cu noul sQuba, un inedit prototip care va fi prezentat la Salonul Auto de la Geneva din luna martie a anului viitor.

    Catalogata drept "prima masina submersibila adevarata din lume", noul sQuba este conceput astfel incat se poate transforma in mod automat intr-o amfibie prin simpla apasare a unui buton si se poate scufunda pana la o adancime de 10 metri sub apa.

    Acest concept este propulsat de un motor electric, care este cuplat la rotile din spate. Propulsia sub apa este asigurata de doua elice montate la pupa si de doua propulsoare cu jet pozitionate la prora.

    Caroseria este construita din componente usoare si nanotuburi din carbon futuriste, soferul si pasagerul fiind inchisi ermetic intr-o capsula in care aerul este asigurat de un sistem on-board.

    Avand in vedere ca vehiculul condus de James Bond era de fapt o macheta si ca scenele in care era implicat au fost filmate intr-un acvariu este posibil ca sQuba Concept, asemenea altor prototipuri de la Rinspeed, sa fie doar un vehicul unicat si exclusivist.
    Vizualizari: 979
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »