rss

Elfin celebreaza 50 de ani cu un Streamliner special

  1. 10/05/2007
  2. Tags: Elfin, Streamliner
    Vezi toate fotografiile (1)
    Poate ca multora dintre voi numele Elfin nu va spune nimic, dar pentru australieni mica marca din Melbourne este legendara, vreme de o jumatate de veac dominand scena motorsportului de la antipozi si adunand pana acum 29 de victorii in campionatele Grand Prix de pe acest continent.

    Si, cum anul acesta implineste rotunda varsta de 50 de ani, s-a hotarat sa marcheze momentul cu o editie speciala a rachetei de buzunar Streamliner.

    Infiintata in 1957 de pilotul Garrie Cooper, Elfin se afla momentan in proprietatea lui Tom Walkinshaw prin intermediul companiei Walkinshaw Performance, iar asta inseamna ca avem de-a face cu un producator dedicat retetei clasice si nemuritoare ce sta la baza oricarui supercar adevarat: putere cat cuprinde intr-un pachet ultausor si extrem de agil.

    Este cazul si lui Streamliner, unul din cele doua modele produse in acest moment de Elfin – un roadster de doar 3,5 m lungime si 1.100 kg greutate, propulsat de un urias V8 de 5,7 litri de aproape 330 CP preluat de la Holden/Chevrolet, ce ii imprima una dintre cele mai rapide acceleratii din lume pe proba 0-100 km/h: fix trei secunde.

    Editia speciala a acestei masini are insa in plus un compresor mecanic semnat Walkinshaw Performance, ce ridica puterea la 470 CP si cuplul maxim la 660 Nm; totusi, in aceasta serie extrem de limitata (cinci unitati vor fi fabricate), doar una din masini va beneficia de acest plus de putere.

    In schimb, toate vor arata la fel, fiind vopsite intr-un auriu numit “Cooper Gold” (dupa numele creatorului marcii) si prezentand pe capota o priza de aer al carei design a fost semnat de Mike Simcoe, responsabil si de liniile caroseriei lui Streamliner.

    Fiecare din cele cinci modele aniversare va costa 128.500 de $ (cu aproape 9.000 de $ mai mult decat un model de serie obisnuit), insa Elfin nu a dorit sa ii dezamageasca pe cei care, la randul lor lor, si-ar fi dorit o unitate de supraalimentare sub capota: contra a inca 12.000 de $, oricare dintre ei vor putea experimenta ce poate face o masina cu un raport kg/CP de doar 2,34.
    Vizualizari: 801
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »