rss

Electricitate in loc de gaz: turnatoria de metale usoare a uzinei BMW Group din Landshut se bazeaza pe unitati de incalzire electrice care economisesc resurse pentru topirea aluminiului

  1. 25/06/2022
    Vezi toate fotografiile (1)

    Uzina BMW Group din Landshut continua sa impresioneze cand vine vorba de dezvoltare durabila: in turnatoria de metale usoare, cea mai mare zona de productie a fabricii, recent au fost utilizate, pentru prima data in cadrul unul proiect-pilot, unitati de incalzire electric pentru statiile de topirea a aluminiului. Prin urmare, uzina creste eficienta energetica si reduce consumul de resurse. Pana acum, unitatile de incalzire din intreaga turnatorie au functionat cu gaz. Dupa faza de testare reusita, acestea urmeaza sa fie inlocuite succesiv cu unitati de incalzire alimentate electric - acest lucru reduce emisiile cu aproximativ 60 de tone de CO2 per unitate de incalzire pe an.
    "Turnatoria de metale usoare a fost si este un pionier. Procesele noastre inovatoare de fabricatie sunt durabile si au primit mai multe premii", spune Dr. Stefan Kasperowski, directorul fabricii de componente din Bavaria Inferioara. "Faptul ca acum trecem functionarea unitatilor noastre de incalzire de la utilizarea gazului la componenta electrica este eficient din punct de vedere energetic si in acelasi timp economic."
    Turnatoria de metale usoare este singurul loc de productie pentru piese turnate de metal usor din cadrul BMW Group in Europa. Anul trecut, cei aproape 1.600 de angajati din turnatoria de metale usoare de la uzina BMW Group din Landshut au produs aproximativ 3,1 milioane de componente turnate cu o masa totala de 67.000 de tone. Domeniul de productie include componente ale motoarelor, cum ar fi chiulase si cartere, componente pentru propulsii electrice, precum si componente structurale mari pentru caroseria automobilului.
    Aluminiul folosit pentru componente este livrat fabricii BMW Group din Landshut partial sub forma lichida si partial ca material solid sub forma de asa-numitele lingouri de aluminiu. Apoi, aluminiul este adus mai intai la temperatura in topitoria interna in cuptoarele de turnare, inainte de a fi apoi turnat in turnatorie la aproximativ 750 de grade Celsius.
    De la topitorie, aluminiul este transportat cu un stivuitor in recipente de transport catre statiile individuale de turnare. Recipientele de transport trebuie preincalzite la 600 pana la 700 de grade Celsius pentru ca metalul usor, care atinge punctul de fierbre la cateva sute de grade, sa nu se raceasca prea repede in drumul spre prelucrare. Pana in prezent, in acest scop au fost utilizate arzatoare industriale standard pe gaz.
    Acest lucru ar trebui sa fie acum un lucru din trecut: in viitor, tijele de incalzire ceramice vor fi incalzite cu energie electrica, astfel incat acestea sa inceapa sa straluceasca - si sa radieze caldura. Caldura generata in acest fel este inchisa in de un capac si, prin urmare, este retinuta in proportie de 95%. In plus, aspiratia nu mai este necesara, ceea ce economiseste si energie.
    Turnatoria de metale usoare - un pionier in dezvoltare durabila
    Turnatoria de metale usoare de la uzina BMW Group din Landshut este un pionier cand vine vorba de dezvoltare durabila. "In 2010, am fost prima turnatorie fara emisii din lume care a lucrat cu modelarea miezurilor de nisip. Folosind lianti anorganici, am reusit deja sa reducem emisiile de la reziduurile de ardere cu 98%. De atunci am primit numeroase premii. Cel mai recent, in 2019, am fost certificati pentru utilizarea durabila a aluminiului de catre Aluminium Stewardship Initiative (ASI), o organizatie internationala a asociatiilor de mediu si industriale. Din 2021, folosim aluminiu, care este produs folosind electricitate din energia solara. Suntem incantati ca pana acum am reusit sa aducem contributii semnificative la reducerea emisiilor de CO2", spune Kasperowski.
    Uzina BMW Group din Landshut
    In uzina BMW Group din Landshut, aproximativ 3.500 de angajati produc componente din metal usor turnat pentru motor, sasiu si caroserie, piese de exterior din plastic, componente de caroserie din plastic armat cu fibra de carbon (CFRP), piese pentru cockpit si echipamente, sisteme de propulsie electrice, motoare speciale si arbori de transmisie. Uzina din Landshut este cea mai mare fabrica de componente a BMW Group din lume si livreaza catre toate fabricile de automobile si motoare ale BMW Group din lumea intreaga - astfel pentru aproape fiecare model BMW, MINI si Rolls-Royce, dar si BMW Motorrad. Uzina BMW Group din Landshut inseamna productie de componente caracterizata prin digitalizare si orientata catre dezvoltare durabila, precum si utilizare responsabila a resurselor.
    Cu tehnologii orientate spre viitor, uzina BMW Group din Landshut joaca rolul unui motor de inovatie in transformarea tehnologica a industriei auto si a furnizorilor sai. In Centrul de Tehnologie si Constructii Usoare (LuTZ), care este conectat direct la uzina, specialistii dintr-o gama larga de discipline promoveaza in mod activ dezvoltarea durabila a viitoarelor modele de automobile. Ei sunt implicati inca dintr-o faza incipienta in procesele de dezvoltare a automobilelor noi. In regiunea Landshut si Bavaria Inferioara, uzina BMW Group din Landshut este un angajator responsabil social, inovator si atractiv. www.bmw-werk-landshut.de

    Vizualizari: 584
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »