rss

Ecclestone acuza: am cumparat loialitatea Ferrari!

  1. 21/12/2008
  2. Tags: Bernie Ecclestone, F1, Ferrari, Formula 1, Luca di montezemolo
    Vezi toate fotografiile (1)


    Bernie Ecclestone nu i-a ramas dator lui Luca di Montezemolo dupa ce presedintele Ferrari a declarat ca ar fi momentul ca britanicul sa renunte la rolul pe care il are in Formula 1. Italianul, care este si Chairman al FOTA (Asociatia Echipelor din F1), incearca din rasputeri, impreuna cu presedintele FIA Max Mosley si restul echipelor, sa isi atraga mai mult de jumatate din veniturile totale ale Marelui Circ. Ba, mai mult, di Montezemolo i-a reprosat lui Ecclestone ca nu a tratat Formula 1 ca pe o afacere "normala", acuzandu-l de lipsa de transparenta.

    Britanicul a replicat imediat in cotidianul The Times, afirmand ca Luca di Montezemolo ar trebui sa taca atunci cand vine vorba despre bani. Si uite asa incep sa se spuna cu voce tare diverse lucruri despre care pana acum doar se banuia sau se vorbea in soapta, pe la colturi.

    "A uitat sa mentioneze despre banii pe care Ferrari ii ia in plus fata de celelalte echipe. Si multe alte lucruri de care beneficiaza de multi ani, spre deosebire de ceilalti. Ferrari ia cu mult mai multi bani decat toti ceilalti. Stiu exact ce primesc, nu sunt atat de prosti, dar nici foarte destepti. Primesc cu aproape 80 milioane de dolari mai mult! Cand au castigat titlul la constructori anul acesta au luat cu 80 de milioane dolari mai mult decat ar fi luat McLaren in cazul in care ar fi castigat titlul", a spus britanicul in varsta de 78 de ani.

    Ecclestone si-a continuat atacul impotriva Scuderiei afirmand ca, practic, Ferrari a fost "cumparata". "Cu aceasta suma am cumparat loialitatea celor de la Ferrari".

    Prin intermediul interviului realizat de ziarul din Insula, Bernie Ecclestone ii transmite lui Luca di Montezemolo ca, in loc sa ceara mai mult, mai bine imparte cu celelalte echipe banii pe care Ferrari ii primeste in plus.
    Vizualizari: 961