rss

Ecclestone a fost facut nebun pentru ca a cumparat circuitul de la Istanbul

  1. 23/04/2007
  2. Tags: Bernie Ecclestone, Turcia
    Vezi toate fotografiile (1)
    Bernie Ecclestone a fost in tribune la etapa de MotoGP din Turcia. Dar nu pentru ca si-ar dori sa se implice in competitiile pe doua roti, ci pentru a cumpara circuitul, afacere care a si fost parafata, sumele vehiculate variind intre 140 si 190 de milioane de dolari.

    Evident, turcii au fost extrem de fericiti, pentru ca aceasta tranzactie le garanteaza prezenta in F1 pentru macar 15 ani. Marele Premiu al Turciei a intrat in calendarul Formulei 1 in 2005, cicuitul, desenat de Hermann Tilke, fiind unul apreciat de piloti datorita facilitatilor din jur si a configuratiei care permite depasirile.

    In replica, membrii Consiliului Director al consortiului care gestioneaza afacerile din F1 l-au catalogat drept nebun pentru ca a cheltuit atatia bani. “Au vazut contractul de 80 de pagini, l-au rasfoit si au spus ca sunt nebun. Cu toate acestea, n-am ezitat, chiar daca, dupa cum au stat lucrurile pana acum, cu pierderi an de an, nu este o investitie care o sa-mi aduca prea repede profit”, a spus Bernie.

    Si-atunci de ce a mai cumparat circuitul? Ei bine, Ecclestone spune ca “Istanbul Park este unul dintre cele mai bune complexe de motorsport din lume si, pe termen lung, va reprezenta o lovitura financiara”. Iar daca tinem cont de modul in care a stiut sa faca afaceri pana acum, probabil ca boss-ul F1 stie ce spune.
    Vizualizari: 886