rss

Duster va concura in Raliul Dakar 2013

  1. 21/12/2012
  2. Tags: Dakar, Duster, Renault
    Vezi toate fotografiile (6)

    Doua echipe argentiniene vor intra in competitia Raliul Dakar in compania SUV-ului Duster. Cele doua exemplare au sigla Renault, Duster fiind comercializat pe piata din America de Sud sub logo-ul francezilor.

    Renault Argentina si-a anuntat participarea la Editia 2013 a Raliul Dakar cu modelul Duster. In concurs vor intra doua echipaje formate din piloti argentinieni: Emiliano Spataro-Benjamin Lozada si Jose Mauricio Garcia-Malano.

    Emiliano Spataro este pilot oficial Renault in campionatul Super TC2000.  Spataro va reprezenta brandul francez alaturi de Benjamin Lozada, navigatorul sau din 2012. Cealalta echipa, formata din Jose Garcia si Mauricio Malano, se lauda cu experienta in competitiile de Cross Country Rally si Rally Raid.

    Exemplarele de competitie vor fi pregatite de Barattero, iar propulsoarele vor fi modificate de Berta. Cele doua Duster-uri vor fi propulsate de cate un motor V6 de 3.5 litri care livreaza 306 CP.  Unitatile vor fi asistate de o cutii secventiale cu sase trepte, semnata de SADEF. Din ecuatie vor face parte si un diferential autoblocant multidisc Heavy Duty F9, suspensie fata Four Link si suspensie spate dublu trapez. Amortizoarele sunt semnate de Baratec.

    Competitia se va desfasura in America de Sud pentru al treilea an consecutiv, cu predilectie in trei tari: Peru, Argentina si Chile. Dakar 2013 incepe pe 5 ianuarie, din Lima si se incheie in Santiago de Chile.

    Decizia de a participa in aceasta competitie de renume are rolul de a sublinia performantele de off-roader ale lui Duster.

    Vizualizari: 2725