rss

DTM: Citroen ar putea debuta in 2010

  1. 12/05/2008
  2. Tags: C5
    Vezi toate fotografiile (1)

    Seful diviziei Sport din cadrul Citroen, Olivier Quesnel, a lasat sa se inteleaga ca echipa franceza s-ar putea retrage din WRC daca mondialul de raliuri nu va suferi imbunatatiri. Quesnel este de parere ca WRC nu este promovat la fel ca DTM-ul, competitie care l-a impresionat.

    "Am fost la Hockenheim pentru cursa de DTM si pot spune ca promovarea acestei competitii este parca de pe alta planeta comparativ cu WRC. Citroen mi-a acordat bugetul si va trebui sa-l folosesc in cel mai bun mod cu putinta. Avem o noua masina, C5, care rivalizeaza cu Audi A4 si Mercedes C-Klasse asa ca trebuie sa ne gandim foarte bine inainte de a lua o decizie", a declarat Quesnel, care nu exclude o patrundere a celor de la Citroen in DTM.

    Oficialul francez recunoaste ca DTM reprezinta pentru marii constructori o investitie mai profitabila decat WRC atata vreme cat marketingul si vanzarile de masini functioneaza. Quesnel stie ce vorbeste... Sporturile cu motor care sunt promovate mai bine decat altele sunt F1, NASCAR si DTM, precum si Dakar Series si Le Mans.

    In schimb, WRC este un adevarat paradox; un campionat unde se alearga foarte mult in conditii off-road, insa masinile care participa nu sunt SUV-uri sau alte vehicule off-road. Rezultatul acestui fapt este ca deseori clientii devin confuzi pentru ca masinile cu tractiune integrala nu le pot conduce pe aceleasi trasee ca acelea pe care concureaza Sebastien Loeb.

    Apropo de Loeb, cei de la Citroen vor trebui sa se miste foarte repede daca vor sa-i prelungeasca contractul multiplului campion mondial, scadent la sfarsitul anului 2009. "Daca vom fi aproape siguri ca WRC este o idee buna, atunci vom investi intr-o noua masina", a spus Quesnel. "Insa, noi nu alergam doar de dragul competitiei. Suntem aici ca sa vindem masini. M-am bucurat ca am fost prezent la etapa din Iordania, insa unde erau spectatorii? Nu vindem suficiente masini acolo - trebuie sa ajungem in CHina. Daca nu exista promovare in WRC, nu conteaza daca costurile devin din ce in ce mai mici", a conchis boss-ul Citroen Sport.

    Vizualizari: 898