rss

DS 9: Puterea elegantei

  1. 04/05/2021
    Vezi toate fotografiile (1)

    Noul DS 9 poate fi comandat in Romania incepand cu data de 28 Aprilie 2021. Pretul de start este de 49.900 EURO, TVA inclus.
    DS 9 este o berlina eleganta ce se pozitioneaza in varful gamei de modele DS Automobiles. Cu o lungime de 4,93 metri, 1,93 metri latime, o inaltime de 1,46 metri si roti de mari dimensiuni cu diametrul de 690mm, DS 9 se impune prin eleganta si dinamica sa. Construita pe noua versiune a platformei EMP2 (EMP2 V2.3), berlina beneficiaza de un ampatament unic pana in prezent (2,90 metri), ce ofera un spatiu generos pentru pasagerii spate. Pavilionul cu profil inclinat, de tip fastback, pune in valoare silueta berlinei si accentueaza caracterul sau puternic.
    Berlina tricorp DS 9 incorporeaza codurile stilistice ale marcii DS Automobiles, cu o parte frontala puternica si expresiva dotata cu grila cu design parametric si efect tridimensional incadrata de emblematicele DS WINGS. Semnatura luminoasa propune tehnologia DS ACIVE LED VISION cu module ce se rotesc la 180°, puse in valoare de farurile de zi cu motiv “Point Pearl”.
    Capota poarta simbolul sabre din metal guilloché “Clous de Paris”, folosit pentru prima data in exteriorul habitaclului.
    Un tribut adus modelului original DS din 1955, DS 9 beneficiaza de DS Cornets ce au fost redesenate pentru a gazdui noile lumini de pozitie laterale ce semnaleaza prezenta berlinei DS 9. Caroseria eleganta se remarca printr-o linie fluida, ce curge neintrerupt de la grila fata, peste plafon si pana in partea din spate a masinii. Aripile netede sunt puse in valoare de manerele retractabile ce se integreaza perfect in caroserie.
    In partea din spate, fiecare element este perfect integrat intr-un volum unic. Aripile spate, bara de protectie si capacul portbagajului se inlatuie cu aceeasi fluiditate. Blocurile optice spate specifice marcii imita solzii de reptila, pentru un efect tridimensional captivant. Acestea sunt puse in evidenta de bandouri laterale, ce amintesc de elementele grafice specifice marilor carosieri francezi ai anilor 1930. Cel de-al treilea stop de frana, extrem de elegant, da impresia unei parti spate mai largi si prelungeste efectul vizual al lunetei.
    ARTA DE A CALATORI
    Simbol al savoir-faire-ului marcii DS Automobiles, DS 9 ofera acelasi nivel de confort pentru pasagerii din fata, dar si pentru ocupanii locurilor spate.
    Habitaclul reflecta atentia acordata celor mai mici detalii, cu materiale de calitate ce acopera suprafete extinse, plansa de bord imbracata in totalitate in piele Nappa si scaune cu model bratara de ceas. Butoanele touch-sensitive sub forma de cristale, Alcantara® ce imbraca pavilionul si parasolarele, precum si manerele usilor si airbagul din centrul volanului imbracate manual in piele sunt o invitatie la atingere si simtire.
    Gratie ampatamentului lung de 2,90 metri, DS 9 ofera un spatiu generos pe locurile din spate. Scaunele sunt incalzite, ventilate si au functie de masaj, fiind completate cu tetiere reglabile, o premiera in segment. Cotiera centrala contribuie la confortul general, cu dotari demne de segmentele superioare. Aceasta este imbracata in piele si ofera spatii de depozitare echipate cu porturi USB si comenzi pentru functiile de masaj, dar si iluminat multicolor.
    DS 9 propune o noua definitie a confortului individualizat, unde toate setarile pot fi ajustate pentru o experienta imersiva.
    Fiecare pasager detine astfel controlul propriului confort la bord.
    Gama include doua niveluri de echipare: PERFORMANCE LINE + and RIVOLI +.
    DS 9 PERFORMANCE LINE + propune un interior in Alcantara® negru, simbol al dinamismului si elegantei. Caroseria prezinta ornamente cromate pe portierele fata cu logo-ul DS PERFORMANCE LINE, alaturi de elementele DS WINGS si un bandou cromat pe portbagaj. Grila de culoare negru lucios etaleaza emblema DS PERFORMANCE LINE. Jantele negre din aliaj 19” MONACO sunt puse in valoare de capacul central Carmin.
    Interiorul se remarca prin scaunele imbracate in Alcantara®/imitatie piele neagra cu cusaturi Carmin si Gold. Consola centrala si plansa de bord sunt imbracate tot in Alcantara®, ce creeaza o atmosfera calduroasa. Plansa de bord prezinta emblema DS PERFORMANCE LINE din aluminiu guilloché, ce ilustreaza savoir-faire-ul unic al marcii DS Automobiles. Insertiile de cristal de pe comenzile aflate sub ecranul central subliniaza rafinamentul, pana la cele mai mici detalii. Volanul multifunctional este imbracat in piele, cu cusaturi Carmin si Gold.
    Inspirat de cartierul Tuileries din Paris, DS 9 RIVOLI + asociaza materiale premium cu decoruri varf-de-gama in forma de diamant. Sunt oferite trei ambiante diferite: Basalt Black Leather din piele sau OPERA cu doua nuante de piele Nappa, in dotare optionala, ce propune scaune tip bratara de ceas Rubis Red sau Negru.
    Eleganta ambiantei OPERA este pusa in valoare de pielea Nappa ce imbraca scaunele fata si spate, consola centrala, panourile usilor si plansa de bord. Cotiera centrala spate, varf de gama si tetierele reglabile Lounge completeaza confortul propus pentru locurile din spate.
    Calitatea materialelor stimuleaza simturile. Volanul, maneta schimbatorului de viteze si manerele de prindere sunt imbracate in piele. Pedalierul si consola centrala prezinta note de aluminiu, in timp ce plafonul, parasolarele si masuta din spate sunt imbracate in Alcantara®, cu cusaturi “point pearl” inspirate din universul sofisticat al haute-couture.
    Rezultat al cercetarilor intreprinse inca de la lansarea Marcii, confortul acustic este adus la un alt nivel, cu un tratament special ce suprima zgomotul exterior. Geamurile laminate cu folie acustica se imbina cu o carcasa semi-lipita ce elimina vibratiile.
    Placerea la bord este amplificata de sistemul de sunet Hi-Fi FOCAL Electra® de 515W, special conceput pentru DS 9, care beneficiaza de tweetere noi cu grilaj din inox, alaturi de cele 14 difuzoare perfect repartizate in habitaclu pentru o experienta audio demna de un auditorium.
    EXPERTIZA TEHNICA
    DS 9 va fi oferit mai intai cu un motor plug-in hybrid E-TENSE, ce asociaza un motor turbo PureTech pe benzina (180 CP) si un motor electric (110 CP) pentru o putere cumulata de 225 CP, capabil sa parcurga 48 km (WLTP) in modul zero emisii, gratie bateriei de 11.9kWh. Emisiile CO2 sunt cuprinse intre 33 si 35g/km, in functie de nivelul de echipare, cu un consum omologat de 1,5l/100km in ciclul combinat WLTP.
    Motorul electric, cuplat la o cutie de viteze automata cu 8 trepte, atinge o putere maxima de 110CP. Acesta este utilizat la pornirea vehiculului, pentru a creste acceleratia fara limita de viteza si pentru a rula in modul zero emisii la viteze de pana la 135km/h. Modul electric este selectat in mod automat la pornire. Acesta este completat de un mod Hybrid ce gestioneaza in mod automat tipul de energie la rularea in modul 100% electric, 100% benzina sau combinand cele doua moduri daca situatia impune acest lucru. Ocupantii masinii nu vor sesiza aceste tranzitii. Modul E-TENSE Sport ofera putere maxima prin asocierea motorului electric cu cel pe benzina, gratie setarilor ajustate pentru pedala de acceleratie, cutia de viteze, directia si suspensia controlata electronic. Acesta amplifica placerea la condus si dinamismul, in deplina siguranta.
    DS 9 dispune de un sistem de recuperare a energiei ce incarca bateria in fazele de decelerare sau franare. In plus, functia E-Save permite conducatorului auto sa economiseaca suficienta energie pentru a conduce in modul zero emisii (mai multe niveluri la alegere), de exemplu atunci cand se anticipeaza trecerea prin centrul oraselor, rezervata exclusiv vehiculelor verzi. Incaractorul de bord de 7.4kW permite incarcarea bateriei in 1h 45 la o statie de incarcare domestica sau publica, utilizand cablul de incarcare furnizat ca dotare standard.
    Gama va fi completata in curand de alte doua motorizari plug-in hybrid E-TENSE, de 250 CP cu tractiune pe 2 roti si autonomie extinsa si de 360 CP cu tractiune integrala inteligenta ce beneficiaza de expertiza DS PERFORMANCE.  Un motor PureTech pe benzina de 225 CP este de asemenea disponibil. Toate modelele sunt cuplate la o cutie de viteze automata cu 8 trepte.
    Si mai multa tehnologie
    Pe langa DS LOUNGE, deja o referinta in segment, DS 9 beneficiaza de tehnologii de ultima generatie, puncte forte ale celorlalte modele din gama DS.
    DS ACTIVE SCAN SUSPENSION
    Sistemul DS ACTIVE SCAN SUSPENSION se bazeaza pe o camera video amplasata in partea superioara a parbrizului, pe patru senzori de altitudine si trei accelerometri care scaneaza in timp real imperfectiunile drumului. Datele sunt transmise catre un calculator care actioneaza independent asupra fiecarei roti, pentru un plus de siguranta si relaxare si un confort la rulare fara egal.  Suspensia DS imbina confortul unei berline cu dinamica unui coupé Grand Tourer.
    DS DRIVE ASSIST
    Cu DS DRIVE ASSIST, conducatorul auto beneficiaza de condusul semi-autonom de nivel 2, ce asigura un nivel ridicat de confort si siguranta la bord. Viteza este ajustata in functie de mediul in care ruleaza DS 9. Sistemul foloseste senzori pentru a pozitiona perfect vehiculul pe banda de rulare, controland directia.  DS DRIVE DS DRIVE ASSIST functioneaza la viteze de pana la 180km/h (in functie de legislatia tarii) si gestioneaza viteza si traiectoria masinii, sub supravegherea conducatorului auto, garantand confortul si relaxarea la volan.
    Viteza este ajustata cu ajutorul Adaptive Cruise Control care monitorizeaza traficul in situatii precum ambuteiajele: vehiculul reporneste automat daca oprirea a durat mai putin de 3 secunde. Daca oprirea a durat mai mult timp, o simpla apasare a unui buton sau a pedalei de acceleratie va reporni DS 9.
    Sistemul este echipat cu o camera video ce recunoaste liniile continue si intrerupte. In timp ce vehiculul ruleaza, aceasta observa si analizeaza in permanenta imaginile, mentinand vehiculul pe banda de rulare dorita de conducatorul auto. Acesta din urma poate inlocui sistemul in orice moment, apucand ferm volanul. Utilizarea semnalizarii anuleaza, de asemenea, functionarea sistemului.  DS Drive Assist poate fi activat la viteze mai mari de 30km/h.
    DS PARK PILOT
    Sistemul DS PARK PILOT poate detecta un spatiu de parcare, trecand pur si simplu in fata acestuia la viteze de pana la 30km/h. Conducatorul auto indica apoi pe ecranul tactil ca doreste sa initieze manevra de parcare laterala sau perpendiculara. Apoi este suficient doar sa tina apasat butonul Park si sa astepte ca sistemul sa se activeze. Acceleratia, franarea si directia sunt gestionate in mod automat la intrarea sau iesirea din locul de parcare.
    DS SAFETY
    Pe durata deplasarilor lungi, vizibilitatea redusa sau lipsa de atentie la volan este adesea echivalenta cu pericolul. Pentru un condus mai sigur, DS SAFETY regrupeaza 6 functii majore: DS NIGHT VISION, DS DRIVER ATTENTION MONITORING, DS ACTIVE LED VISION, sistemul de monitorizare a unghiului mort, franarea automata de urgenta si recunoasterea extinsa a semnelor de circulatie.
    DS NIGHT VISION
    DS NIGHT VISION ofera o vizibilitate excelenta pe timp de noapte. O camera cu infrarosu amplasata la nivelul grilei fata detecteaza prezenta pietonilor, biciclistilor si a animalelor in fata vehiculului pe o distanta de pana la 100 metri. Imaginile furnizate de camera sunt afisate pe tabloul de bord, iar pietonii sau animalele sunt incadrate cu galben, apoi cu rosu dublat de un semnal sonor, in functie de cat de iminent este pericolul.  Sistemul iti permite sa anticipezi pericolele si sa reactionezi in consecinta.
    DS DRIVER ATTENTION MONITORING
    Pe timp de zi, dar si pe timp de noapte, un sistem de senzori si o camera video evalueaza atentia soferului si monitorizeaza traiectoria masinii. In cazul in care este detectata o stare de somnolenta sau o lipsa de atentie, sistemul emite un avertisment sonor care se aude in habitaclu si este afisat pe ecranul central.
    DS ACTIVE LED VISION
    Sistemul DS ACTIVE LED VISION este in acelasi timp atragator si functional. Gratie unui proiector LED principal format din 3 module ce pivoteaza la 180°, tehnologia DS ACTIVE LED VISION ofera mai multe moduri de iluminat, specifice fiecarei situatii de condus. In functie de unghiul volanului, de viteza masinii si de conditiile meteo, aceste module se rotesc si chiar de pot misca in sus si in jos. La randul sau, fasciculul de lumina este largit sau pozitionat mai bine pentru un plus de luminozitate asupra drumului. Sunt disponiible mai multe moduri de iluminat: Parking, Town Beam (latimea fasciculului de lumina este crescuta dupa 5 secunde de rulare), Country Beam (activat incepand de la 50km/h), Motorway Beam (incepand de la 110km/h intensitatea modulelor este mai ridicata), Adverse Weather (puterea modulelor de iluminat creste, in timp ce proiectorul principal isi reduce intensitatea). Functia High Beam completeaza aceasta oferta.

    Vizualizari: 678
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »