rss

Drop, masina viitorului?

  1. 13/08/2008
  2. Tags: Concept, Drop, Michelin Challenge Design
    Vezi toate fotografiile (7)


    Intre inginerii si designerii auto exista multe diferente de gandire, insa este un punct cu care sunt toti, intotdeauna, de acord: ceea ce face un autovehicul unic si placut, il face si greu de realizat. Michelin Challenge Design a fost organizat inca de la inceput in ideea de a apropia cele doua comunitati, ajutandu-le, astfel, sa dezvolte impreuna diverse vehicule care sa combine tehnologiile de ultima ora cu cele mai noi filosofii in materie de design.

    La editia din acest an a Michelin Challenge Design s-a evidentiat Drop, un autovehicul cu un singur loc. Raspunzator pentru aceasta creatie este Rubem De Floriani, un tanar designer de 26 de ani, care a absolvit cursurile Universitatii Catolice din Rio de Janeiro. Ideea dupa care s-a ghidat De Floriani a fost aceea de a uni omul si masina, pentru ca impreuna sa formeze un tot unitar.

    Principala caracteristica a lui Drop este aceea de a-si modifica amprenta la sol, avand abilitatea de a rula atat in pozitie verticala, cat si orizontala, in functie de cerintele traficului, spatiul de parcare sau alti factori. Accesul in interior se face prin fata, printr-o portiera ce serveste, in acelasi timp, si de parbriz.

    Aportul inginerilor se observa imediat ce ne indreptam atentia spre partea mecanica a masinii. Drop se deplaseaza cu ajutorul a patru sfere magnetice confectionate din cauciuc si este dotat cu suspensie electrodinamica, fapt ce ii ofera o mobilitate exceptionala, manevrele precum rotirea in jurul propriei axe nemaifiind ceva atat de dificil de realizat.



    Vizualizari: 987