rss

Dragonul vine in America

  1. 09/01/2007
  2. Tags: Changfeng Liebao CS6, NAIAS, SUV
    Vezi toate fotografiile (2)
    Invazia chineza asupra pietei auto americane, desi anuntata de mult, nu s-a materializat pana in prezent, constructori ca Chery sau Geely abandonand planurile anuntate de distribuitorii lor din SUA.

    Insa un producator chinez a venit la celebrul NAIAS Chengfeng Motors, care si-a facut publica intentia de a incepe exporturile catre Statele Unite in urmatorii doi ani, in principal SUV-uri si camionete.

    Directorul Chengfeng, Li Jianxin, a declarat ca firma pe care o conduce este cel mai mare constructor de SUV-uri din China, cele mai populare modele ale sale fiind derivate din Mitsubishi Pajero, fabricate sub licenta marcii celor trei diamante. Insa produce si modele proprii, incepand cu 2004.

    Dupa standardele chinezesti, Chengfeng este o companie mica, insa afirma ca are o capacitate de productie de 100.000 de unitati, in trei uzine. Chengfeng a prezentat la Detroit un SUV numit Liebao CS6, un pick-up pe nume CT5 si chiar un concept car, dezvoltat impreuna cu o universitate din China, constand in doua Reliant Robin (masini englezesti cu 3 roti) lipite “spate in spate”.

    Chinezii deja exporta automobile pe piete emergente, precum cea a a Orientului Mijlociu sau a Africii, insa Li Jianxin nu a putut preciza un termen anume pentru debutul pe uriasa piata nord-americana.
    Vizualizari: 1155