rss

Dodge Viper SRT10: Big Gun

  1. 12/01/2007
  2. Tags: Dodge, Viper SRT10
    Vezi toate fotografiile (1)
    La dezvelirea lui Dodge Viper SRT10, cu ocazia salonului auto de la Detroit, Kipp Owen – directorul departamentului sportiv al grupului Chrysler, SRT (Street Racing Tehnologies) – cita un vanator legendar specializat in animale de categorie grea, care avea un singur sfat pentru cei care il insoteau: „Luati-va arme cat mai mari!”

    Probabil ca acest indemn a fost in mintea tuturor celor implicati in updatarea celui mai puternic produs al numarului trei din Detroit, unul dintre putinii bolizi care pot vana cu succes cele mai rare „fiare” supersport din Europa. De data aceasta, s-au intrecut pe ei insisi.
    Din fericire, toata aceasta putere nu este irosita doar pe liniute teribiliste, multumita diferentialului spate cu alunecare limitata ce promite senzatii tari si pe virajele unui circuit de viteza.

    In plus, rotile cu jante de 18 inch in fata si 19 inch in spate, echipate cu pneuri Michelin Pilot Sport PS2 nu te vor lasa cu buza umflata atunci cand vei tanji dupa aderenta, in timp ce eleronul aflat in prelungirea posteriorului isi va face datoria de a apasa spatele la viteze mari.

    Exista insa si alte modalitati de a impresiona audienta, iar pentru a le testa eficienta tot ce vei avea de facut este mergi cu 20 km/h.

    Putini vor ramane indiferenti la acele fante de aerisire decupate a la TVR Sagaris in capota motorului sau la culorile vii etalate de caroseria musculoasa, eventual strabatuta de o pereche de dungi albe, „racing style”.

    Ca si pana acum, poti opta intre un coupe sau un roadster, dar ultimul se va preta mai putin la curse si mai mult la defilari, data fiind rigiditatea torsionala mai redusa decat a coupe-ului.

    Inauntru lucrurile raman aproape neschimbate, cu piesa de rezistenta pozitionata chiar in fata celui aflat la volan: vitezometrul cu limita la 220 mph (355 km/h).

    Nu atinge cat scrie acolo, dar nici blonda din dreapta nu va sti asta...
    Vizualizari: 1230