rss

Dodge EV Concept, supercar electric de 268 CP!

  1. 24/09/2008
  2. Tags: Chrysler, Chrysler EV Town & Country, Dodge EV, Jeep Wrangler EV
    Vezi toate fotografiile (16)

    Chrysler tine sa demonstreze ca nu va ramane in urma in materie de noi tehniologii, americanii prezentand trei concepte electrice apropiate de versiunile finale de serie, in cadrul unui eveniment care a fost organizat la cartierul general din Detroit.

    Aceste prototipuri, Dodge EV, Jeep Wrangler EV si Chrysler EV Town & Country, sunt rezultatul recent inauguratului Centru ENVI unde sunt proiectate vehiculele electrice, dar si al sprijinului primit din partea altor companii, intre care Lotus.

    Oficialii Chrysler intentioneaza ca anul viitor sa aiba 100 de astfel de vehicule pe sosele, principalul beneficiar urmand a fi Guvernul SUA, productia in serie pentru clientii dn America de Nord si Europa fiind prognozata sa demareze in 2010.

    Tehnologia inglobata in cele trei concepte combina un motor electric care propulseaza vehiculele impreuna cu un pachet avansat de baterii litium-ion si un regulator care dirijeaza fluxul de energie.

    Aceasta tehnologie permite vehiculelor sa aiba o autonomie cuprinsa intre 240 si 320 km si un nivel 0 al emisiilor de CO2.

    Cel mai impresionant tren de rulare il are Dodge EV, propulsorul electric fiind capabil sa dezvolte nu mai putin de 268 CP si 600 Nm de cuplu. Acesta permite modelului, care este bazat pe supercarul Lotus, sa accelereze de la 0 la 100 km/h in mai putin de 5 secunde si sa atinga o viteza de varf de 195 km/h.

    Incarcarea bateriilor se poate face la clasicele prize de 220 V sau la cele de 110 V si dureaza in jur de 4 ore si, respectiv, 8 ore.

    Mergand mai departe, Jeep Wrangler EV dispune de acelasi motor electric de 268 CP, insa cuplul este de 400 Nm. Acesta este combinat cu un mic propulsor pe benzina care confera o autonomie de 643 km.

    Chrysler EV bazat pe Twon & Country ascunde sub capota un motor electric ceva mai putin puternic, de 255 CP si 350 Nm de cuplu, care ii permite sa demareze de la 0-100 km/h in mai putin de 9 secunde si sa aiba o autonomie de 643 km, ceea ce se traduce printr-un consum mediu de 4,7 l/100 km.

    Galerie foto aici

    Vizualizari: 1009