rss

Dodge Charger si Chrysler 300, confirmate pentru 2010

  1. 08/10/2008
  2. Tags: 300c, Chrysler, Dodge Charger, Jeep
    Vezi toate fotografiile (1)

    Bob Nardelli, CEO-ul celor de la Chrysler, a dorit sa clarifice pentru toata lumea situatia gamei de modele pana in 2010 si sa dizolve speculatiile legate de disparitia anumitor modele.

    Cu acest prilej, am aflat ca Dodge Charger si Chrysler 300C ne vor incanta cu prezenta lor si in 2010, dar nu in forma lor de azi: ele vor lasa locul unor noi generatii, ce vor fi acompaniate si de un nou model Jeep.

    Este de asteptat ca acest trio sa reprezinte “partea intunecata” a nomenclatorului marcii americane, in sensul ca nu vor avea prea multe legaturi cu economia de combustibil in general si ecologia in special. Asadar, ar trebui sa ne asteptam la cel putin doi mostenitori ai legendei HEMI, ce vor fi “echilibrati” de prezenta unor masini eficiente dezvoltate de Chrysler impreuna cu Nissan.

    Printre acestea se va afla si versiunea de serie a lui Dodge Hornet, simpaticul concept adus la Salonul Auto de la Geneva in 2006, care va propune o serie de motoare frugale si, destul de probabil, o propulsie hibrida.

    Cat despre designul lui 300C si al lui Charger, ne asteptam ca lucrurile sa ia o turnura complet diferita in comparatie cu linia patratoasa a actualelor masini, dat fiind faptul ca noul sef al departamentului de design, Ralph Gilles, a anuntat deja o abordare mai organica.

    Speram sa nu vedem un nou 300M...

    Vizualizari: 1343