rss

Doar Ford a depus oferta pentru Automobile Craiova!

  1. 05/07/2007
  2. Tags: Automobile Craiova, Ford
    Vezi toate fotografiile (1)
    In luna mai, GM, Ford si firma JSC Russian Machines a lui Oleg Deripaska au depus scrisori de intentie pentru preluarea companiei Automobile Craiova. Astazi insa, cand a expirat termenul limita pentru ofertele finale, doar reprezentantii Ford au sosit cu dosarul pentru preluarea pachetului de 72,4% din capitalul social.

    Doi reprezentanti ai companiei americane au depus oferta la sediul AVAS. Potrivit analistilor auto, compania valoreaza circa 800 milioane euro, astfel ca statul poate primi peste 500 de milioane de euro pentru participatia sa de 72,4%.

    Desi are de-a face cu un singur ofertant, AVAS va trebui sa verifice in ce masura Ford isi asuma conditiile din caietul de sarcini. Acestea vizeaza investitiile asumate pentru modernizarea capacitatilor de productie a autoturismelor de pe platforma Automobile Craiova, angajamentul ofertantului de a ajunge in al patrulea an de la privatizare la un nivel de integrare de minim 60% si realizarea unui volum al productiei de 200.000 de autoturisme in al patrulea an investitional. 
    Vizualizari: 956