rss

Divizia AMG de la Mercedes inregistreaza vanzari record

  1. 05/02/2009
  2. Tags: AMG, Mercedes-Benz, vanzari
    Vezi toate fotografiile (1)

    Desi industria auto a primit una dintre cele mai mari lovituri economice din istorie, divizia de performanta a Mercedes-Benz- AMG a inregistrat cele mai bune vanzari de pana acum.

    Rapoartele arata ca in 2008, AMG a inregistrat vanzari de 24.400 de unitati, punctand o crestere de 19% fata de anul precedent, cand a comercializat 20.300 unitati.

    Cea mai productiva piata pentru AMG s-a dovedit a fi Statele Unite ale Americii, care reprezinta 38% din totalul vanzarilor, secondata de piata din Germania unde divizia a inregistrat un procentaj de 19%.

    Succesul a putut fi indeplinit si cu ajutorul pachetelor sport disponibile pentru anumite vehicule, ceea ce a sporit vanzarile cu 75%. Divizia AMG a avut de asemenea, de doua ori mai multe inscrieri in AMG Driving Academy decat in anul 2007, cand a fost infiintata.

    In functie de succesul sau, AMG s-a angajat la dezvoltarea unui proces prin care se doreste imbunatatirea consumului de combustibil cu 30% pana in 2012.

    Masinile AMG indeplinesc deja standardele Euro5 si vor atinge nivelul Euro6 mai devreme de 2014, atunci cand acesta va intra in vigoare.

    AMG va utiliza materiale usoare, injectie directa si tehnologie stop-start pentru toate modelele sale incepand din 2010.

    Directorul executiv al diviziei, Volker Mornhinweg a declarat ca “razboiul pentru cai putere este incheiat”, AMG cautand acum sa ridice la un nivel inalt performanta prin noile tehnologii care sa creasca totodata gradul de eficienta.


    Vizualizari: 920