rss

Din F1 la presedintia Argentinei

  1. 26/01/2009
  2. Tags: Carlos Reutemann, F1, Formula 1
    Vezi toate fotografiile (1)


    Mai intai a fost Arnold Schwarzenegger, un actor - fost culturist - care a devenit guvernator al Californiei. Apoi, Barack Obama a devenit primul presedinte de culoare din istoria Americii. De ce un fost pilot de Formula 1 n-ar putea deveni presedinte al Argentinei?

    Carlos Reutemann a petrecut 10 ani in Marele Circ. A adunat 146 de curse, dintre care a castigat 12 sub culorile Ferrari si Williams. Dupa ce a parasit Formula 1, Reutemann s-a intors in Argentina, tara sa natala, unde a intrat in politica.

    Comparand cele doua cariere, cea de pilot in Formula 1 si cea de politician, observam chiar si o oarecare asemanare in privinta performantelor: sud-americanul a devenit guvernator al provinciei Santa Fe, a intrat in Senat, iar acum si-a anuntat candidatura la viitoarele alegeri prezidentiale, ce vor avea loc in 2011. Daca ar fi ales, probabil ca asta ar echivala cu un titlu cucerit in F1.

    Insa nu intotdeauna lucrurile au fost roz pentru Reutemann. Stilul conservator si legaturile sale cu fostul presedinte argentinian, Carlos Menem, au reprezentat sursa unor controverse ce au culminat cu agresarea lui Carlos Reutemann de o gloata manioasa, in 2004.

    De partea cealalta, sustintatorii fostului pilot doreau ca acesta sa candideze la presedintie inca din 2001, insa Reutemann, acum in varsta de 66 de ani, a preferat la acea data sa ramana un "simplu" senator.
    Vizualizari: 712