rss

Digital, dinamic si acum electric: BMW Seria 5 intra intr-o noua era

  1. 16/04/2023
    Vezi toate fotografiile (1)

    In doar cateva luni, a opta generatie a BMW Seria 5 Sedan isi va face debutul. Noul model este mai dinamic si mai confortabil ca niciodata si se remarca cu o interpretare moderna a designului sau elegant si sportiv,  alaturi de sistemul de operare BMW 8.5 cu ecran central curbat BMW, servicii digitale inovatoare si, pentru prima data, un sistem de propulsie electric pentru versiunea BMW i5.
    Arhitectura flexibila a sistemului de propulsie inseamna ca noul BMW Seria 5 Sedan va fi oferit in variante electrice si plug-in hybrid, precum si echipat cu motoare pe benzina si diesel extrem de eficiente, cu tehnologie mild-hybrid 48 V.
    La Conferinta Anuala 2023 a BMW Group, Oliver Zipse, presedintele Consiliului de Administratie al BMW AG, a anuntat mai multe detalii despre noua gama de modele BMW Seria 5, indicand ca Seria 5 Sedan va fi disponibila si ca model BMW M Performance electric. "BMW i4 M50 electric arata cum BMW imbina perfect performanta dinamica si mobilitatea electrica", a spus Zipse. "A fost cel mai vandut model BMW M la nivel mondial in 2022. Un model Performance electric de la BMW M GmbH va fi inclus si in noul portofoliu BMW Seria 5 Sedan."
    Zipse a dezvaluit ca la alegerea familiara de motoare va fi adaugata si o noua varianta pentru noul BMW Seria 5 Touring. "BMW Seria 5 Touring este foarte popular, in special in Europa", a remarcat el. "Din primavara anului 2024 va veni si intr-o versiune electrica, oferindu-ne un punct de vanzare cu adevarat unic in acest segment."
    Sosirea BMW i5 Sedan in segmentul executiv premium, urmata de BMW i5 Touring in 2024, va insemna ca BMW Group continua extinderea sistematica a ofertei sale electrice.
    BMW Group are deja automobile electrice si modele cu doua roti in marea majoritate a segmentelor de piata pe care le acopera prin marcile BMW, BMW Motorrad, MINI si Rolls-Royce. Clientii pot alege dintr-o varietate fara egal de vehicule care ofera mobilitate premium cu emisii locale zero, variind de la segmentele mici si compacte pana la modele de clasa medie si cea de lux.
    Lansarea la nivel mondial a noului BMW Seria 5 Sedan este programata pentru octombrie 2023.
    50 de ani de succes BMW Seria 5 in 2022
    50 de ani de productie la uzina BMW Group din Dingolfing in 2023
    Peste 10 milioane BMW Seria 5 produse
    Echilibrul armonios intre placerea de a conduce sportiv si confortul pe distante lungi a facut ca BMW Seria 5 Sedan sa fie un succes global. Pe parcursul a 50 de ani si sapte generatii de modele, Seria 5 s-a impus drept cel mai de succes sedan business din lume datorita acestei caracteristici definitorii, definitorie pentru marca. Peste 10 milioane BMW Seria 5 au fost produse din 1972 pana la inceputul lui 2023.
    Prima generatie a BMW Seria 5 Sedan a ajuns pe piata in 1972. Lansarea sa a marcat si introducerea unui nou sistem de denumiri de model care folosea o combinatie de trei cifre pentru a reprezenta seria de model si varianta de motor. La un an de la cea de-a 50-a aniversare a modelului, cea mai recenta generatie este gata sa-si ocupe locul traditional in portofoliul de sedanuri al marcii, intre Seria 3 de clasa medie si Seria 7 de lux.
    Noul BMW Seria 5 Sedan va fi construit exclusiv la uzina BMW Group din Dingolfing. Fabrica din Bavaria Inferioara este cea mai mare locatie de productie a companiei din Europa. Productia noului BMW Seria 5 va incepe in acelasi an in care uzina marcheaza 50 de ani de productie a modelelor BMW. Automobilele marcii au iesit de pe liniile de productie din Dingolfing din 1973, portofoliul sau actual incluzand modelele de lux BMW Seria 7 si Seria 8, precum si BMW iX electric. Uzina BMW Group din Dingolfing gazduieste, de asemenea, centrul de competente al companiei pentru productia de sisteme de propulsie electrice, ale carui sarcini includ producerea atat a motoarelor electrice, cat si a bateriilor de inalta tensiune pentru BMW i5.

    Vizualizari: 650