rss

Diesel sport pentru Megane

  1. 22/02/2007
  2. Tags: Renault Megane, Renault Sport dCI
    Vezi toate fotografiile (2)
    Sintagma aceasta a inceput sa devina extrem de sacaitoare, chiar daca „motorinele” din ziua de azi nu mai au nici o legatura cu cele de acum 20 de ani.

    Mai toata lumea incepe sa se complaca in acest joc de-a cuplul si turatia, iar Renault nu face exceptie. La salonul auto de la Geneva, constructorul francez il va prezenta pe Renault Sport dCi, un model echipat cu un diesel de doi litri common-rail capabil de 175 CP.

    Acesta va fi cuplat cu o transmisie manuala cu sase rapoarte, astfel incat cel aflat in spatele volanului sa simta pe cat posibil explozia de energie de scurta durata dezvoltata de un agregat cu aprindere prin compresie.

    Propulsorul, dotat cu turbina cu geometrie variabila si injectoare piezo-electrice, dezvolta 350 Nm de la numai 2.000 rpm, asdtfel incat acceleratiile scurte si reprizele se anunta impresionante.

    Pe un drum virajat, masina va fi pusa in plus in valoare si de trenul de rulare sportiv, pregatit special (optional, se poate comanda sasiul versiunii Cup), dar si de franele cu discuri generos dimensionate, actionate de etrieri cu patru pistonase.

    Francezii nu uita sa mentioneze ca performantele de top vor fi platite cu un consum redus de combustibil (6,5 litri in medie la 100 km), dar permiteti-ne sa ne indoim ca aceste performante vor fi vreodata atinse de un client Renault Sport...
    Vizualizari: 1067