rss

Detroit 2009: Chrysler 200C EV Concept

  1. 12/01/2009
  2. Tags: 200C EV Concept, 300c, Chrysler, NAIAS
    Vezi toate fotografiile (11)

    Nu vrem sa cobim, dar acesta ar putea fi ultimul NAIAS pentru Chrysler (cel putin asa cum il stim noi), iar numarul trei american nu vrea sa ramana in istoria editiei din 2009 cu un stand fara sare si piper.

    Ca atare, au adus acest concept botezat 200C EV, despre care toata lumea spune deja ca ar fi trebuit sa fie acum in locul lui Sebring.

    Ei bine, nu putem decat sa le dam dreptate: conceptul arata excelent atat la exterior cat si la interior si, exceptand tenta SF a habitaclului, pare oricand gata de a intra in productia de serie. Ca dimensiuni se plaseaza in clasa mare, imediat sub uriasul 300C, si este propulsat de un tandem motor pe benzina/motor electric, cu o putere combinata de 268 CP.

    Motorul pe benzina, spre deosebire de cazul altor propulsii hibride, trece in plan secund avand ca principala misiune marirea autonomiei masinii pana la o valoare de 644 km; intre timp, motorul electric, cu o putere continua de 74 CP, primeste energie de la o baterie litiu-ion si de la un generator, ansamblul fiind capabil sa imprime masinii o autonomie in regim full-electric de circa 64 km.

    Oficialii americani nu au facut vreo precizare cu privire la potentialul ecologic al propulsiei, insa s-au grabit sa mentioneze ca sedanul nu este doar o alta gagauta focusata pe un consum decent: acceleratia de la 0 la 100 km/h dureaza numai 7 secunde, iar viteza maxima ajunge pe la 200 km/h.

    Totul intr-un confort si liniste deplina, inconjurat de tehnologia secolului XXI (soferul are la dispozitie, spre exemplu, un bord interactiv cu functie touchscreen conectat la Internet, un adevarat centru de infotainment ce poate fi configurat intr-o infinitate de posibilitati).

    Ce lipseste din peisaj? Deocamdata banii necesari realizarii unei versiuni de serie. Fie ea mai putin aratoasa si desteapta...

    Vizualizari: 1177