rss

Detalii noi despre viitorul Porsche 911

  1. 12/09/2008
  2. Tags: 911, 991, Porsche, Supercar
    Vezi toate fotografiile (1)


    S-a speculat foarte mult vizavi de modul in care va evolua conceptul lui 911 odata cu aparitia generatiei urmatoare, programata pentru 2011.

    Directorul diviziei de Cercetare-Dezvoltare a declarat despre noul model (cod intern 991) ca va fi o masina “mai capabila, mai sexy, chiar unica”.

    Nu se stie cum se va schimba designul caroseriei (desi forma, per total, va fi aceeasi), insa oficialul german a mai declarat ca partea frontala va fi modificata mai mult decat in cazul generatiilor precedente, din motive de siguranta (vizati fiind pietonii).
    De asemenea, noua forma a spatelui va imbunatati considerabil vizibilitatea, intr-atat, spune Wolfgang Durheimer, incat Porsche ar putea renunta linistit la oglinzile laterale.

    Nu cred ca se va intampla acest lucru, dar putem nota faptul ca germanii incearca sa rafineze si mai mult un concept despre care oricum se vorbeste deja la superlativ, deci nu-i tocmai un lucru usor de facut.

    Viitorul 911 va jongla efectiv cu Cx-ul, urmand sa fie dotat cu elemente aerodinamice ajustabile, astfel ca soferul va putea alege un setup care sa-i livreze viteza maxima posibila sau unul care sa creasca semnificativ forta de apasare si, implicit, stabilitatea pe viraje.

    In spiritul limitarii emisiilor de noxe, Porsche va folosi si mai multe materiale usoare, deci promite inclusiv o scadere a consumului mediu.

    Durheimer a facut cateva preziceri chiar si despre urmasul lui 991, care, pe langa ca va folosi extensiv cutia cu dublu ambreiaj PDK, ar putea primi si una cu variatie continua (CVT).
    Nici la electronica nu va sta rau modelul programat sa apara in 2018, cum de altfel te-ai astepta, urmand sa aiba directie integrala, sistem automat de parcare, poate chiar directie “by wire”, adica fara componente mecanice directe intre volan si roti.
    Vizualizari: 996
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »