rss

Detalii despre intarzierile viitoarelor modele GM

  1. 17/11/2008
  2. Tags: Chevrolet Cruze, Chevrolet Volt, General Motors
    Vezi toate fotografiile (1)

    General Motors a anuntat inca de acum doua saptamani ca ar putea ramane cat de curand fara bani, astfel incat analistii au inceput sa se intrebe cum se va reflecta asta in planul privind lansarea viitoarelor modele.

    Ei bine, in urma unei anchete desfasurate cu ajutorul furinzorilor de echipamente pentru fostul lider mondial, ei au putut da o imagine a problemei. Si, cum era de asteptat, nu e una care sa incante.

    Dar sa incepem cu vestile bune: atat Chevrolet Cruze, cat si mult-laudatul Volt – doua modele pe care le vom vedea si pe meleaguri europene – nu fac parte din lista cu modele intarziate, ambele urmand a fi lansate pe piata undeva in 2010.

    In aceeasi situatie se va afla si viitorul SUV compact Chevy Equinox (si fratele sau de platforma GMC Terrain), a carui productie va incepe in luna mai a anului viitor (modelul GMC – in august).

    Puntea intre “liga” modelelor punctuale si a celor care ne vor pune pe asteptat este facuta de viitorul Cadillac SRX, care va ajunge pe piata doar cu cateva luni mai tarziu decat fusese initial planificat (se spune ca momentul debutului se va consuma undeva in iulie 2009).

    In schimb, fratele sau de platforma Saab 9-4x nu va fi atat de norocos: desi trebuia sa il vedem la fata in toamna lui 2009, termenul a fost mutat in septembrie 2010; totusi, asta nu e nimic pe langa versiunea cabrio a lui Chevrolet Camaro, care va iesi la lumina in februarie 2011 (la doi ani de la debutul coupe-ului).

    Oricum, mai bine mai tarziu decat niciodata...

    Vizualizari: 1349