rss

Despres a castigat Red Bull Romaniacs

  1. 22/06/2007
  2. Tags: Cyril despres, Michel gau
    Vezi toate fotografiile (1)
    Red Bull Romaniacs a ramas, si in 2007, o afacere frantuzeasca. Michel Gau si Cyril Despres s-au duelat pana in ultima zi, pe care au abordat-o despartiti de numai patru minute. Duelul s-a incheiat atunci cand Gau a fost nevoit sa abandoneze, Despres reusind sa se impuna pentru a treia oara la Red Bull Romaniacs.

    Lupta dintre cei doi francezi s-a decis la doar 15 minute dupa startul probei care masura 190 km. Michel Gau, castigatorul de anul trecut, a facut o greseala si a cazut. Francezul a fost ajuns din urma de Cyril Despres care a stat langa el pana cand a fost preluat de medici.

    „Organizatorii au facut si anul acesta o treaba foarte buna. Este incredibil cat de repede au ajuns fortele de salvare la locul incidentului. Este foarte bine ca se pune un accent atat de mare pe siguranta noastra”, a spus Cyril Despres. Michel Gau a ajuns la spital cu bratul drept fracturat si dupa examinarea de rutina a plecat inapoi in Franta.

    Cyril Despres, dublul castigator in Dakar, a mers mai departe si a trecut primul linia de sosire. Lupta pentru celelalte doua locuri ale podiumului a fost si ea foarte disputata. Gerhard Forster si Chris Birch au mers la limita pe ultimii kilometri, diferenta dintre cei doi fiind, la final, de doar trei minute. „In sfarsit s-a terminat totul. A fost una dintre cele mai grele editii si ma bucur ca am ajuns pe podium”, a spus la final Gerhard Forster.

    Chris Birch a fost marea surpriza de la Red Bull Romaniacs. Neo-zeelandezul de 26 de ani a reusit sa castige una din etape, iar la final s-a clasat pe pozitia a treia a podiumului. „A fost o cursa incredibila. Nu mi-am fixat niciun obiectiv si acum sunt pe podium. Este fantastic. A fost una dintre cele mai dure intreceri la care am luat startul pana acum si cu siguranta voi reveni anul viitor”, a declarat Birch, imediat dupa sosire.

    Clasament general - Profesionisti
    1. Cyril Despres FRA    20h13:42
    2. Gerhard Forster GER  20h51:42
    3. Chris Birch NZL      20h54:43
    4. Kyle Redmont SUA     21h20:53 
    Vizualizari: 704