rss

Designerul lui Ferrari F430 a trecut la Alfa Romeo

  1. 13/06/2007
  2. Tags: Alfa Romeo, Ferrari F430
    Vezi toate fotografiile (1)
    Frank Stephenson, omul din spatele unor modele Ferrari de referinta – precum F430, 612 Scaglietti si Enzo FXX –  va parasi postul de sef de design alcelor din Maranello pentru a ocupa un post similar la Alfa Romeo.

    El va raspunde direct in fata sefului de design al grupului FIAT, Lorenzo Ramaciotti, cel care raspunde de formele caroseriilor tuturor masinilor produse de marcile Fiat, Maserati, Lancia si, evident, Alfa Romeo.

    Stephenson (care, in ciuda numelui, este nascut in Maroc) va ocupa pozitia lui Wolfgang Egger, recent trecut la Audi; acest fapt il pune intr-o pozitie oarecum pretentioasa, dat fiind faptul ca omul inlocuit de el este nimeni altul creatorul unor masini extrem de reusite din punct de vedere artistic, precum Alfa Romeo 159 si 8C Competitione.

    Prima misiune a noului designer Alfa Romeo este din start una dificila, Stephenson avand de creat, in numai doi ani, un design apetisant pentru hatchback-ul 149. Vor urma nava amiral 169 si un crossover, dar nu ne indoim ca cineva care a rezistat la Ferrari va face o treaba buna si la Alfa Romeo.
    Vizualizari: 907