rss

Descopera toate avantajele achizitionarii unei flote auto in leasing financiar

  1. 14/07/2021
    Vezi toate fotografiile (1)

    A venit timpul sa achizitionezi o noua flota auto pentru afacerea ta? Multe firme din Romania opteaza pentru leasing auto, deoarece este o metoda de finantare care le ofera posibilitatea de a se dezvolta, fara sa afecteze capitalul necesar pentru alte investitii.
    Leasingul auto permite utilizarea unui autovehicul pentru o perioada determinata de timp, contra unei sume de bani, care va fi achitata in rate lunare, semestriale sau sezoniere, in functie de specificul fiecarei companii. 
    Inainte de a contracta un leasing auto, este important sa verifici daca este profitabil si avantajos pentru companie. 
    Care sunt avantajele finantarii prin leasing auto?
    Leasingul financiar pentru autoturisme iti ofera o serie de avantaje importante pentru sustenabilitatea mobilitatii afacerii tale: 
    1. Costuri accesibile si achizitii calitative
    Bunurile de care are nevoie compania ta pot fi achitate in rate esalonate pe o perioada de pana la 72 de luni pentru automobile noi si pana la 96 de luni pentru automobile second-hand (varsta bunului cumulata cu perioada contractuala). Platile esalonate te vor ajuta sa mentii capitalul afacerii tale. 
    Astfel, optand pentru un leasing financiar, poti face investitii in active de buna calitate care, in alte conditii, ar putea fi inaccesibile sau costisitoare.
    2. Beneficii fiscale
    Daca achizitionezi masini prin leasing auto, beneficiezi, conform legii, de deductibilitate in ceea ce priveste platile de leasing. In aceste plati sunt incluse si asigurarile, diferentele de curs valutar si TVA – reesalonarea TVA-ului pe intreaga perioada a contractului de leasing.
    3. Drept de proprietate asupra flotei auto
    Leasingul financiar iti permite ca la finalul perioadei contractuale si dupa plata valorii reziduale sa intri in posesia bunurilor solicitate. De asemenea, poti intra in posesia autoturismelor si inainte de incheierea contractului, dar nu mai devreme de 12 luni de la activarea acestuia (art. 7, Ordonanta Guvernului nr. 51/1997 modificata). In acest caz, conditia este plata valorii ramase si a costurilor aferente. 
    4. Absenta garantiilor speciale 
    Daca ai o companie aflata la inceput de drum, cel mai probabil nu detii inca bunuri cu o valoare foarte ridicata. Insa pentru un contract de leasing auto nu ai nevoie de garantii speciale. Poti garanta chiar cu bunurile finantate. 
    5. Birocratie minima
    Poti obtine finantarea pentru noua ta flota auto online, in numai 24 de ore. Tot online, gasesti documentele necesare pentru solicitarea unei finantari, asigurandu-se astfel un nivel minim de birocratie. In acest fel, vei avea acces intr-un timp foarte scurt la autoturismele de care ai nevoie. 
    6. Predictibilitatea costurilor
    Contractul de leasing auto presupune o rata fixa, iar acest lucru iti permite sa faci o buna planificare a costurilor pe care le presupune investitia. Mai mult, majoritatea firmelor care acorda leasing financiar iti dau posibilitatea de a alege valoarea avansului, durata perioadei contractuale si periodicitatea ratelor, in functie de nevoile si posibilitatile tale.
    De asemenea, flota auto finantata va fi utilizata pentru generarea profitului pentru companie. Astfel, bunurile solicitate prin leasing financiar vor contribui activ la plata ratelor contractuale. 
    7. Flexibilitate contractuala
    Finantarea prin leasing auto poate fi facuta atat in Lei, cat si in Euro, in functie de specificul companiei tale. De asemenea, vei beneficia de un nivel flexibil al valorii reziduale, termene de plata flexibile si avans variabil. 
    Chiar si dupa semnarea contractului ai posibilitatea de a face o serie de modificari. Schimbarile vor fi conditionate de indeplinirea unor conditii, cum ar fi modificarea perioadei de leasing, rambursari anticipate sau cesionari de contracte de finantare.
    In concluzie, leasingul financiar pentru autoturisme permite un management eficient al lichiditatilor firmelor. O astfel de finantare raspunde nevoilor companiilor din Romania care trebuie sa faca achizitii intr-un timp scurt, dar nu dispun de suficient capital. Inainte de a lua decizia de a contracta un leasing auto, evalueaza oferta pentru a putea decide daca este  profitabila pentru afacerea ta. 
    Foto: pexels.com

    Vizualizari: 1542
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »